<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megnyílt a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny regisztrációs felülete, amelyre folyamatosan jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A szervezők nem elitversenyt szeretnének, ezért a szakgimnáziumok, a technikumok, a szakközépiskolák és a szakképző iskolák tanulóira számítanak.

Az idén debütáló diákverseny célja megtanítani az alapvető pénzügyi ismeretekre azokat a tanulókat is, akik kevesebbet találkoznak a hétköznapok során olyan pénzügyi tudnivalókkal, mint hogy miképp működik egy családi költségvetés; miért foglalkozzon a nyugdíjával egy pályakezdő; miért és hogyan kell adót fizetni; miből tud félretenni az, akinek alacsony a fizetése; megéri-e szakmát szerezni és továbbtanulni, lehet-e ehhez hitelt felvenni;  hogyan fizethetünk a mobiltelefonunkkal; mire jó a CSOK, vagy hogy hogyan kerülhetjük el a pénzügyi csalókat.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: PixabaySzeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: Pixabay

Számtalan gyakorlati kérdés, amire a verseny szervezői külön e célra fejlesztett tudásanyagot kínálnak a jelentkezőknek. 4 fős csapatok regisztrálását várják a két online fordulóból és a novemberi, budapesti, személyes megjelenéssel járó döntőből álló versenyre.

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyt és diákfórumot az MNB Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványa, az Erste Bank, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Diákhitel Központ, a Fundamenta, az Államadósság Kezelő Központ, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Biztosítók Szövetsége támogatja – nem csak szakmai oldalról, hanem értékes nyereményekkel is.

hirdetés

Ezek között egyebek mellett bécsi tanulmányút, 200 000 forint összegű ajándékutalvány, 100 000 forint / fő értékű tárgynyeremény is szerepel – és nem csak a végső győzteseket díjazzák a szervezők.

Az új pénzügyi diákverseny fővédnöke Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, volt ipari miniszter, a Corvinus Egyetem professzora.

A tudásanyag, a regisztrációs felület, a versenyszabályzat és minden információ a diakforum.hu oldalon található. A versenyre szeptember 30-áig lehet jelentkezni. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.