2017. november 24. 08:18

Egyszeri bérjuttatással csitítaná a kormány az ágazat elégedetlenségét.

Egyszeri bérjuttatásként két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak az egészségügyben dolgozók karácsony előtt, írja a Magyar Idők. A lap hozzáteszi azt is, hogy az erről szóló előterjesztés "információik szerint" már el is készült, ez tehát, tekintve, hogy az újság a kormány szócsöve, már tény.

(MTI)

A karácsonyi pénzosztással és a jövő novemberi béremelés júliusra tervezett előrehozásával kompenzálná a kormány azt, hogy az idén januári és jövő januári általános minimálbér-, illetve garantált bérminimum-emelés kiütötte/kiüti a 2016-os bérmegállapodás eredményeinek egy részét.

A lapnak a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes azt mondta, örülnek a lépésnek, de ragaszkodnak ahhoz, hogy még karácsony előtt egy teljes havi bért kapjon, valamint hogy a jövő novemberre előirányzott szakdolgozói béremelést januárra hozzák előre. Követelik továbbá, hogy az orvosok és a velük azonos besorolásban lévő diplomások január elsejétől 8 százalékos béremelést kapjanak, növeljék az egészségügyi intézmények gazdasági-műszaki dolgozóinak fizetését, a védőnők pedig kapjanak garanciát arra, hogy megkapják azt a 33 ezer forintot, amennyivel az idén november elsejétől megemelték a praxisok finanszírozását.

mfor.hu