2018. február 12. 11:58

A cég olcsóbban adja a lakossági földgázt, mint az állami szolgáltató.

Az E.ON öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami NKM Földgázszolgáltató, mert maga is olcsóbban jut hozzá, írja a Világgazdaság.

A számla így évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal lesz olcsóbb, mint az állami megoldás esetében.

fotó: MTI

Az akció a Gáz Plusz nevű ajánlat elfogadásával érhető el. A megtakarítás mértékét az E.ON az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve, vagyis azok vehetik igénybe, akiknek átlagosan legalább 25 ezer forintos a gázszámlájuk. A kedvezmény a mostani gázdíjra vonatkozik, az E.ON az úgynevezett molekuladíjra – tehát a szállított földgáz tényleges díjának változatlanságára – két évig garanciát vállal. Az ajánlat része egy Otthonangyal Partner nevű csoportos baleset-biztosítás, választhatóan egyéni vagy családi, mely a szerződés hatálybalépésétől számított első három hónapig ingyenes.

Az E.On Hungária azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert versenypiaci kereskedőként nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént, indokolt a cég. Tehát ha változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor változhat az elérhető kedvezmény is.

mfor.hu