2017. december 11. 11:27

A pénz 70 százaléka tao-forrásból érkezik.

Több mint 2,2 milliárd forintos beruházással Szombathelyen fedett műjégpálya épül, amelynek alapkövét pénteken délután rakták le a vasi megyeszékhelyen.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere lekezel a helyi hokicsapat kabalájával az alapkő-letételen. (Fotó: Benkő Sándor / szombathely.hu)

A szombathelyi Tófürdő területén már meglévő szabadtéri műjégpálya megmarad, mellette épül fel az új fedett jégcsarnok, amelyben egy 60x30 méteres pálya alkalmas lesz jégkorongmérkőzések, rövidpályás gyorskorcsolya versenyek megrendezésére, valamint szeretnék Szombathelyen újra meghonosítani műkorcsolyát és a jégtáncot is. A lelátó 450 fős lesz.

Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke az MTI-nek elmondta: tao-forrásból és támogatásokból származik a fejlesztéshez szükséges pénz 70 százaléka, a 30 százalék önerőt pedig a terület megvásárlásával sikerült felmutatniuk. A fedett jégcsarnok építése Zelevics szerint napokon belül megkezdődik, a munkálatok várhatóan 18-24 hónapig tartanak.

Most jó jégcsarnoknak lenni Magyarországon: Győrben 1 milliárdból építenek műjégpályát, a fővárosban pedig minimum 43 milliárdból, de inkább még többől Nemzeti Korcsolyázó Központot.

via MTI