2018. január 16. 11:07

A svábhegyi reformátusok központot alakíthatnak ki a megnyert területen. Ezt a projektet ráadásul a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította.

Közel 650 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn (MNV) keresztül az állam azt a két telket, amelyeken az Orbán Viktor kormányfőt is tagjai között tudó Svábhegyi Református Gyülekezet terjeszkedne, írja a Népszava.

A gyülekezet temploma a Felhő utca 10. szám alatt található, most a Felhő utca 6., illetve 8. szám alatti telkek cseréltek gazdát, itt református központ létrehozását tervezik. Az állam tavaly december 15-én vette meg a területeket a vagyonkezelőn keresztül, de még nem tudni, hogyan adják majd át a gyülekezetnek kezelésre, illetve az MNV a Népszavának küldött válaszában arról írt, hogy egyelőre az ingatlanok sorsáról sem született még döntés. Egy tavaly nyári kormányrendelet mindenesetre nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította a Felhő utcai telkeken megvalósuló beruházás hatósági ügyeit, a rendeletben pedig nevesítették is a Református Központot.

A telekárak, méretek és eladók:

  • 383 millió forintot fizettek a Felhő utca 6/a telkéért a Fővárosi Közterület Fenntartónak (FKF Zrt.),
  • 264 millió forintot kapott a Felhő utca 8. telkéért a XII. kerületi önkormányzat.

A vagyonkezelő a lapnak kiemelte, hogy „az ingatlanok vételára megegyezik a független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értékkel”.

mfor.hu