2017. december 18. 12:00

Hármat Budapesten, kettőt Balatonfüreden.

További három budapesti és két balatonfüredi szállodában zajlanak felújítások a Danubius Hotels Groupnál. A megújulási munkálatok teljes költsége több mint 6 milliárd forint, várható befejezése pedig jövő év tavasza, áll a csoport hétfői közleményében.

a Hilton Budapest (forrás: Facebook)

A Hilton Budapestben idén érkeznek a negyedik üteméhez a munkálatok, amely során a déli szárnyban található 93 szoba is az eddig felújított szobákkal egyező, új belsőépítészeti stílusban készül el. A 160 négyzetméteres elnöki lakosztály panorámás fürdőszobája egy élményzuhannyal és az ablak alatt elhelyezett, egyedülálló kilátást nyújtó fürdőkáddal gazdagodik.

Megújul a Halászbástyára néző Anjou terem, amely főként esküvők és gálavacsorák kedvelt helyszíne, valamint a kisebb Visegrád terem, és az egybenyitható Mátyás és Beatrix terem. A szintén panorámás, hatodik emeleti Erzsébet, Margit és Parlament termek is átalakításon esnek át, a műemléki toronyban a Tower terem megtartja ólomüveg ablakait. A tervek alapján az ICON Étterem új enteriőrjében a klasszikus modern stílus dominál majd, látványkonyhával kiegészülő új kínálópultsorral.

A Teréz körúti Radisson Blu Béke Hotelben idén tavaszra már elkészült kétemeletnyi vendégszoba és lakosztály teljes körű felújítása, ezzel három új szobakategória jelent meg a kínálatban: ötvenöt executive szoba, öt junior- és két executive lakosztály. Novemberben újabb munkálatok kezdődtek negyven szobaegység teljeskörű felújításával. Nagyszabású esztétikai megújuláson esik át a teljes lobby. A hat jelenlegi földszinti rendezvényterem 450 négyzetméterén új, mobilfalakkal szekciókra bontható nagy konferenciaközpont létesül. A Zsolnay Kávéházba hamarosan a nagykörútról közvetlenül is betérhetnek a vendégek. A Danubius csoport közlése szerint minden tervezés és kivitelezés szem előtt tartja a 105 éves épület művészettörténeti örökségeit.

A már korszerűsített emeleti konferenciatermek után a Danubius Hotel Helia földszintje sem marad ki a felújításokból. Itt tavasztól lounge hangulatú lobby fogadja majd az érkezőket. A jelenlegi éttermi kínálatot modern bisztró váltja fel. A Radisson Blu Béke Hotelben és a Danubius Hotel Heliaban egyaránt spanyol belsőépítésziroda álmodta meg a terveket.

A következő főszezonra a balatonfüredi Hotel Annabellában minden szobát légkondicionáló berendezéssel látnak el, az all inclusive Hotel Marina toronyépületében pedig további három emeleten superior besorolást kapnak a standard szobák. A szálloda kertjében egy kétrészes gyermekmedence is épül különböző élményelemekkel.

mfor.hu