2017. szeptember 19. 13:58

A Mercedes-Benz mindent feltesz az elektromos autókra. Legalábbis a kompakt koncepcióautó Concept EQA ezt látszik bizonyítani.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A cég anyaválallata, a Daimler ugyanis hétfőn bejelentette, hogy 2022-ig minden modellje elektromos változatban is kapható lesz. Kedden pedig bemutatta teljes egészében elektromos koncept-autóját, a Mercedes Concept EQA névre keresztelt modellt - írja a Business Insider
 
Nézze meg, milyen lehet a Mercedes elektromos népautója

Bár a cég nem közölte, hogy az EQA gyártására sor kerül-e, de ezt világossá tette, hogy a kompakt szegmens fontos számukra. Dieter Zetsche vezérigazgató szerint a panorámaablakos Cocept EQA jelzi, hogy a cég mennyire komolyan gondolja az elektromos autókat.

Az eddig kiszivárgott részletek alapján úgy tűnik, mintha  a Tesla Model 3-ja lenne a versenytárs, hiszen mindkét típus a kompakt kategóriában épült, 5 ember fér bele, noha a Tesla autójának tengelytávolsága valamivel hosszabb (113,2 inch, ami 287,5 cm), míg a Mercedesé csak 107,4 inch (272,8 cm).
 
A Concept EQA két elektromos motorja 400 kilométert tud megtenni egy töltéssel, a cég állítása szerint pedig egy 10 perces gyorstöltéssel 100 kilométert tesz meg az autójuk, és 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. 
 
mfor.hu