2017. augusztus 18. 11:49

Menet közben olyan problémára derült fény, ami miatt nemcsak az új stadion átadása csúszik, de a projekt is tovább fog drágulni.

A stadion átadási határideje így 2018. június 30-ra módosul, a Videoton FC pedig várhatóan 2018 nyarán költözhet vissza székesfehérvári otthonába - írja az fmc.hu. Mint kiderült, a főépület bontásánál biztonságot veszélyeztető statikai problémák merültek fel, így az önkormányzat a bontás mellett döntött. A lapnak a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András nyilatkozott, aki elmondta:

"Az eredeti terv az volt, hogy az alig több mint 10 éves, jelentős állami támogatással épült főépületet nem szabad lebontani, de senki sem számított arra, használhatatlan műszaki és statikai állapotban van. Eredetileg további 4-5 emeletet terveztek annak idején, de jobb bele sem gondolni, hogy mi lett volna, ha ez így valósul meg."

Ilyen lesz, ha egyszer elkészül

Emiatt 900 millió forinttal nőnek a beruházás költségei, aminek egy része a tartalékkeretből még rendelkezésre áll a polgármester szerint. Mivel a felhasználást tételes elszámoláshoz kötötte a közgyűlés, a végén derül majd ki, hogy mekkora összeg miatt kell az államhoz fordulni segítségért.

Eredetileg a stadion felújítására 9 milliárd forintot szántak, ami mára 14,7 milliárdosraa emelkedett.

mfor.hu