2017. augusztus 23. 17:00

Az összefogás célja, hogy lenyomják az Amazon Prime névre hallgató kiszállítási szolgáltatását.

A Google Express névre hallgató kereskedelmi szolgáltatás szeptemberben indul, és partnerei között tudhatja az Egyesült Államok legnagyobb kiskereskedelmi áruházláncát, a Walmartot is - jelentette be ma a Google.

A vásárlók rendelhetnek a Walmartból az express.google.com oldalról, a Google Express appján keresztül és olyan eszközökról, mint a Google Home.
 

Sridhar Ramaswamy, a Google kereskedelmi igazgatója elmondta azt is, hogy ez az első ilyen jellegű partnerkapcsolat, a vásárlók összekapcsolhatják Walmart és Google fiókjukat, amely olyan lehetőségeket nyit a foigyasztóik számára, mint a gyakran vásárolt tételek gyorsrendelése a Google Assistant (a keresőcég hangszoftvere) szolgáltatáson keresztül. Így ha valaki azt mondja a Google Assistant-nak, hogy "papírtörülközőt veszek", ez automatikusan a leggyakrabban vásárolt méretű és márkájú papírtörülközőt fogja hozzáadni a bevásárlólistához - írja a Business Insider.
 
 

A Walmart ezzel az Amazon szolgáltatásával kíván versenyezni. Az Alexa integrálja a hangirányítást és a beszédfelismerést, így lehetővé téve a vásárlóinak a hangalapú rendeléseket a cég Prime szolgáltatásán keresztül.

A Google eközben megszüntette a Google Express 95 dolláros előfizetési díját, amely eddig kétnapos ingyenes kiszállítást biztosított a tagsági díjért cserébe. Most minden, a platformon elérhető kiskereskedés saját maga szabhatja meg a díjat, melyért cserébe biztosítja az ingyenes kiszállítást. A Walmart például 35 dolláros rendelés esetén kínál kétnapos ingyenes kiszállítást.
 
mfor.hu