2017. augusztus 24. 09:10

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény növelése - jelentette ki Varga Mihály az Univer Product Zrt. paradicsom-feldolgozó üzemének átadásakor Kecskeméten.

A tárcavezető kitért arra, a magyar gazdaság előrejutásában a legfontosabb szerepet azok a vállalkozások játsszák, amelyek megfelelő szakmai tudással bírnak, képesek alkalmazkodni a piac igényeihez, és ezeknek a termékeik és gyártásuk folyamatos fejlesztésével felelnek meg. A 2015-ben indult Nagyvállalati Beruházási Támogatási program eddig 49 vállalkozás több mint 70 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházását segítette elő, és összességében közel 1 650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá.
 
(MTI) 

Varga Mihály elmondta: az Univer Product Zrt. kizárólag magyar alapanyagokból állítja elő több esetben is kategóriája legjobban keresett termékeit, több száz hazai őstermelőnek adva ezzel biztos megélhetést.  A cég kiemelt figyelmet fordít a beszállítóira, több más mellett szakmai tanácsadással, technológiával segíti a termelést, így nem csoda, hogy van olyan család, amelynek már harmadik generációja szállít be a vállalatnak - tette hozzá a miniszter.

A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat megduplázott kapacitással lesz képes export és belföldi piacokon egyaránt versenyképes, kiváló minőségű paradicsomsűrítményt előállítani, emellett új munkahelyeket is teremt. A 4,3 milliárdos beruházáshoz a magyar állam 2,1 milliárd forinttal járult hozzá.
 
mfor.hu