2015. január 29. 14:46

Brit ügyészek vizsgálják, hogy az Alstom francia energia- és gépipari konszern brit leánycégeinél elkövetett korrupciós ügyeknek volt-e magyar szála.

A brit korrupcióellenes hivatal (SFO) az Alstom két brit leánycégét és négy egykori alkalmazottját gyanúsította meg azzal, hogy kenőpénzekkel nyertek el megrendeléseket Indiában, Lengyelországban, Tunéziában és Litvániában.

A Southwark Crown Court bírója, Nicholas Loraine-Smith azt mondta a tárgyalás előtti meghallgatáson, hogy az SFO kiterjesztheti a vizsgált harmadik körét Magyarországra is. Hozzátette ugyanakkor, hogy bizonytalan a vizsgálat tárgya, mert még nem fogalmaztak meg vádpontokat.

December második felében az Alstom az ügy lezárása érdekében  elismerte vétkességét és elfogadta a megvesztegetés vádjával ellene az Egyesült Államokban indított eljárásban kivetett 772 millió dolláros bírságot.  A bírság a legnagyobb, amit megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.