2018. január 18. 11:20

Nem elég, hogy az új, 15,2 milliárdos stadion üzemeltetőjét nem találják, a nemrég átadott új uszoda működtetésével is problémák akadnak.

December 8-án adták a szombathelyi uszoda új medencéjét, amivel kapcsolatban az volt az eredeti elképzelés, hogy az üzemeltetés a város feladat lesz. Az épület munkálatait a Vasi Aligátorok vízilabda egyesület bonyolította le TAO-támogatásból, a létesítményt annak elkészülte után a város megkapja az egyesülettől az üzemeltetéssel együtt azzal a kikötéssel, hogy azt továbbra is is vízilabdások rendelkezésére bocsájtják.

A nyugat.hu információi szerint azonban hiába tervezte így a dolgokat a közgyűlés, a város nem kaphatja meg a létestményt, mivel a TAO-pályázat nyertese az Aligátor Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) volt, a szabályok szerint a tulajdonukban lesz az új medence.

Jelenleg a régi uszodarészt a Vasivíz Zrt. működteti, kérdés azonabn, hogy magánkézben lévő egyesület tulajdonát működtetheti-e egy teljesen önkormányzati cég. A problémára megoldást jelenthetne, ha az AVUS szerződést kötne a Vasivízzel, ekkor viszont kérdés, hogy ki állja a veszteséget. Az uszoda ugyanis eddig sem tudott nyereséget termelni, a veszteségek fedezésére az önkormányzat eddig éves szinten 150-200 milliós segítséget adott - a saját önkormányzati tulajdonában álló uszodarészre. A veszteség finanszírozására az AVUS-nak viszont nincs pénze. 

További részletek a nyugat.hu cikkében.

mfor.hu