2017. augusztus 11. 13:43

A nyomozás feladata lesz, hogy az elkövető személyét azonosítsák - derül a legfőbb ügyész írásbeli válaszából.

Heringes Anita, az MSZP parlamenti képviselője kérdezte Polt Péter, legfőbb ügyészt arról, hogy hogyan áll a Green Holidays-t érintő nyomozás. Polt a válaszában leírta, a BRFK gazdasági osztálya jelentős kárt okozó csalás gyanújával indított eljárást az utazási irodát érintően. Eddig tanúkat hallgattak meg és rengeteg dokumentumot gyűjtöttek be a nyomozás során. A helyzetet azonban nehezíti, hogy a károsultak több helyen tettek bejelentést, ezért a BRFK-nak időbe telik a futó nyomozások egyesítése.

(Fotó: MTI)

A legfőbb ügyész elmondta, a nyomozás feladata lesz, hogy az elkövető személyét beazonosítsák, a jelenlegi bizonyítékok alapján konkrétan még nem gyanúsítottak meg senkit sem. Sőt, egyelőre a hatóságok még azt sem tudják pontosan, hogy mekkora az utazási iroda bedőlésével okozott kár.

A BRFK egyébként összesen 25 millió forintot foglalt le a cég hitelszámláján és várhatóan további vagyontárgyakat is zár alá vehetnek.

A bejelentett károk becsült összege egyébként 900 millió forint, a biztosítónak pedig 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt.

mfor.hu