2017. október 4. 08:16

Szeptember 15-én írták alá a felek a 2020 végéig szóló keretszerződést - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség kommunikációs tevékenység ellátására vonatkozóan tett közzé ajánlati felhívást még július 19-én. A pályázatokat augusztus 21-ig várták volna eredetileg, de 3 nappal korábban augusztus 30-ig tolták ki a jelentkezési határidőt.

A nyertes vállalkozóval végül szeptember 15-én írhatták alá a szerződést Lázárék, mely nem más lett, mint Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csaba két cége: a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. - derül ki a friss hirdetményből.

(Fotó: MTI)

A tender egyébként két részből állt:

  • az elsőben kreatív tervezési, gyártási, nyomdai munka és médiavásárlás a feladat, erre 5,4 milliárdot költenének,
  • a második részben pedig PR feladatokat, rendezvényszervezési feladatokat kell ellátni, valamint közvélemény- és piackutatást is szeretnének csináltatni összesen 1,1 milliárdért.

Korábbi megkeresésünkre a Miniszterelnökség azt közölte: az

"uniós kötelezettségeinknek eleget téve, az uniós társfinanszírozásban megvalósuló fejlesztésekről és azok hatásáról rendszeresen tájékoztatnunk kell a lakosságot".

A tárca hozzáteszi: Magyarország V4-es összehasonlításban első helyen végzett pályázatai kihirdetésében és folyamatban van a teljes uniós forráskeret lekötése. Az uniós társfinanszírozással megvalósuló jelenlegi és jövőbeni fejlesztések hozzájárulnak az állampolgárok életkörülményeinek javításához és hazánk gazdasági versenyképességének erősítéséhez.

Csetényi Csaba cégeinek nem ez volt az első szerződéskötésük Lázárékkal, hiszen legutóbb tavaly augusztusban volt ilyenre példa. Akkor az 5,1 milliárdos tenderen sikerült győzedelmeskedniük.

mfor.hu