2017. szeptember 20. 18:01

Ugyanaz, aki eddig is. Plusz 50 millióért.

Némi információcsend után végül csak kiderült, ki lesz a Duna Aréna gazdája az év hátralevő részére. A Közbeszerzési Hatóság honlapjára felkerült szerződésmódosítás szerint marad annál az uszoda kulcsa, aki azt eddig is az ujja körül pörgette, azaz az átmeneti időszakban is a B-Omega-T Kft. látja el az épület üzemeltetését.

(MTI)

A B-Omega-T kirívóan szűkös, mindössze három hónappal a torna kezdete előtt kapta meg az üzemeltetési feladatokat a világbajnokságot szervező Bp2017 Kft.-től hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban. Eredetileg volt rendes közbeszerzés is, de az eredménytelenül zárult, mert a pályázók túl sokat kértek volna a feladatért. A B-Omega-T végül havi nettó 142 millió forintért, a szerződés teljes időtartamára (3,5 hónap) nettó 497 millióért végezte el a munkát.

A munkaidő viszont augusztus 31-én lejárt. Az ugyan szeptember elején már kiderült, hogy 2018. év elejétől a Nemzeti Sportközpontok (NSK) fogja fenntartani a Duna Arénát - akik az uszodát a világbajnokság utáni igényeknek megfelelően átépítik, az ideiglenes lelátókat elbontják, és elvégzik a szükséges gépészeti átszereléseket hogy az épületet a második negyedévében már átadhassák a nagyközönségnek - azt viszont nem lehetett tudni, hogy 2017. őszén és telén mi lesz a 46 milliárdos épület sorsa.

A frissen közzétett szerződésmódosításból olvasható ki, hogy a Bp2017 nem szőrözött sokat, a B-Omega-T-re bízta az átmeneti időszakot. A vb-szervezők augusztus 14-én közölték az üzemeltetővel, hogy a torna után is számítanak rájuk, ugyanis az aréna átalakítása és bontása már szeptemberben megkezdődik, viszont ez idő alatt is szükség lesz a bemelegítő- és a tanmedencére, valamint üzemeltetni kell a kapcsolódó rendszereket és kiegészítő helyiségeket, így pl. az öltözőket is.

A B-Omega-T árajánlata augusztus 24-én érkezett meg a repetára, a módosítást pedig 30-án írták alá a felek. A dokumentum szerint az új munkaidő szeptember 1-től december 31-ig tart, és havi nettó 12,5 millió forint, vagyis a teljes időtartamra 50 millió jár érte a kivitelezőnek. Ez a pénz már - érthető módon, hiszen most nem hogy vébé, de nyitva tartás sincs - töredéke az eredeti szerződés csaknem félmilliárdos összegének, viszont B-Omegáék ezzel a másfél szerződéssel simán meg is haladták 2015-ös egész éves bevételüket, ami 510 millió forint volt.

A Duna Aréna sorsához kapcsolódik a Dagály Fürdőé is, melyet szintén csak jövő májusban nyitnák meg. Addig zárva tart, annak viszont még mindig nincs meg a leendő üzemeltetője.

mfor.hu