2017. december 7. 07:25

Az év elejére készülhet el a már nem is olyan új CNG-buszok töltőállomása a városban.

A jövő év elejére készülhet el a hazai és uniós forrásból beszerzett, sűrített földgázzal (CNG) működő új autóbuszok telephelye és töltőállomása Nyíregyházán - közölte a program kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.

Veszteglés a telephelyen (Fotó: Ronald Morgan Gordon, omnibusz.blog.hu)

A nyíregyházi önkormányzat az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében - százszázalékos támogatással - hétmilliárd forintot nyert el 41 CNG- és 6 elektromos busz beszerzésére, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztési beruházásokra.

A helyi közösségi közlekedést segítő új járművek telephelye a Tiszavasvári úton, az Arany János Kollégium és a Bencs László Szakiskola melletti területen épül fel, itt lesz lehetőség a gázüzemű autóbuszok üzemanyaggal történő feltöltésére.

A forrás megszerzését követően indult el a töltőállomás tervezése és engedélyeztetése, majd 2017 szeptemberében megkezdődött a kivitelezés. Vagyis: eddig nem volt pénz a töltőre, de most már végre van. A töltőállomás helyszíne a projekt további részét képező új autóbusz­-telephely helyszíne is egyben, amelynek előkészítése már folyamatban van - olvasható a közleményben.

A 5 csuklós és 36 szóló CNG-busz, valamint az elektromos meghajtású járművek jövőre érkeznek meg a nyírségi megyeszékhelyre. Mert hogy most még - és jó ideje - Tiszaújvárosban vesztegelnek: a MAN tavaly novemberben kezde el leszállítani őket, de a telephelyről már nem jutottak tovább Nyíregyházára, a töltő hiánya miatt.

via MTI