2019. július 11. 12:02

Legalábbis ezt állította Farkas Róbert, a Takarékbank privátbanki vezetője egy mai konferencián. Ám arról, hogy született-e döntés, nem volt információja. 

Közel két hete osztotta meg az Mfor.hu azon értesülését, miszerint a kormány július 10-ei ülésén szóba kerülhet, hogy részvénycserés megoldással teljesítenék az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal szembeni kötelezettséget, miszerint a Budapest Bankban (BB) az államnak a mostani 100 százalékkal szemben legfeljebb kisebbségi részesedése lehet. Úgy tudjuk, a részvénycsere első lépésben a Takarékbank és a BB között valósulhat meg, amelybe később az MKB is becsatlakozna. Így jöhetne létre a már jó ideje emlegetett és hivatalosan nem cáfolt szuperbank.

Eldőlt a sorsa? Eldőlt a sorsa?

 

Június 30-án ugyanis lejárt az a határidő, amit egy januári kormányrendeletben Orbán Viktor megszabott Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek arra, hogy tárgyaljon a potenciális pénzintézetekkel a jelenleg kizárólagos állami tulajdonban lévő Budapest Bank legalább 200 milliárd forint értékű eladásáról.

Farkas Róbert egyébként azt is elmondta, szerinte biztos, hogy három éven belül nem lesz a BB, az MKB és a Takarékbank külön.