<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Személyi kölcsön kalkulátor

hirdetés
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Személyi kölcsön ajánlatok

Gyakori kérdések

Hitelfelvételkor muszáj, hogy a hitelező bank ügyfele legyek?

Nem. De érdemes figyelni arra, hogy kamatkedvezményt kaphatunk, ha a banknál vezetjük a folyószámlánkat, és arra érkezik a havi a jövedelmünk, illetve a hiteligénylés folyamata is egyszerűbb és gyorsabb, ha már ügyfelek vagyunk és van számlatörténetünk.

Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatok?
 1. Az úgynevezett JTM mutató meghatározza, milyen arányban terhelhető hitellel a havi igazolt fix jövedelmünk. Az arány függ attól, hogy mennyit keresünk, és milyen kamatperiódusú hitelt veszünk fel.
 2. A már meglévő hiteleinktől, ugyanis a JTM mutatóba az összes felvett kölcsön beleszámít.
 3. Adósminősítéstől: nagyon nehéz hitelt kapni például, ha rajta a vagyunk a KHR negatív listán.
 4. Jelzáloghitel esetén az ingatlan hitelbiztosítási értéke és az önerő megléte is befolyásolja a hitel nagyságát.
Milyen hiteleknél 5,75% a maximum THM 2020 végéig?
 • személyi kölcsön,
 • autóhitel,
 • gyorskölcsön
 • és a hitelkártya vagy a folyószámlahitel is.

Jelzáloghitelek esetében nincs THM plafon, függetlenül attól, hogy szabad felhasználású vagy lakáscélú kölcsönről van szó.

Mi a legnagyobb különbség a személyi kölcsön és a jelzáloghitel között?
 1. A személyi kölcsön igényléshez nem kell ingatlanfedezet, egy jelzáloghitelhez viszont igen.
 2. A személyi kölcsön szabad felhasználású. A jelzáloghitel lehet szabad felhasználású vagy lakáscélú. Utóbbi esetben a hitel teljes egészét ingatlancélra kell fordítani.
 3. A személyi kölcsön maximális összege általában 10 millió forint, jelzáloghitelre több tízmillió forintot is felvehetünk.
 4. A jelzáloghitel sokkal hosszabb futamidőre, akár 30 évre is felvehető.
Mitől függ egy hitel kamata?

A hitel pontos kamatát több tényező együttesen határozza meg. Ilyenek például:

 1. Mennyi hitelt veszünk fel - nagyobb összegnél kedvezőbb lehet a kamat.
 2. Milyen futamidőre vesszük fel - hosszabb futamidő esetén általában alacsonyabb a kamat.
 3. Milyen kamatperiódust választunk - a hosszabb kamatperiódusú vagy fix kamatozású hitelek általában drágábbak.
 4. Az éppen aktuális kamatkörnyezet - jelenleg nagyon alacsonyak a hitelek kamatai Magyarországon.
 5. Mennyire vagyunk jó adósok - ez attól függ többek között, hogy mennyi a havi fix jövedelmünk és milyen a hitelvisszafizetési történetünk
 6. Milyen típusú hitelt szeretnénk - a jelzáloghitelek kamata általában alacsonyabb, mint az ingatlanfedezet nélkül igénybe vehető személyi kölcsönöké.
 7. Egy hitel esetében az ügyleti kamatot egyrészt a referenciamutató határozza meg (ha van), másrészt pedig a kamatfelár, amelyet jogszabályi keretek között a bank választhat meg.
Miért érdemes hitelkalkulátort használni?

A Bank360 oldalán található hitelkalkulátor segítségével megnézheted, melyik hitel számodra a legkedvezőbb. A találatokat aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg. A bankok ajánlatainál az ’i’ gombra kattintva egy legördülő menüt találsz, ahol megnézheted a hitelkamatokat és költségeket, az igénylés feltételeit, az akció feltételeit, a szükséges dokumentumok listáját, a jogi részleteket, és egy előtörlesztési útmutatót is találsz arra az esetre, ha a futamidő lejárta előtt fizetnéd vissza a hiteled. A banki ajánlatoknál a ’Tovább’ gombra kattintva pedig az adott pénzintézet hiteligénylési felületére jutsz át.

Meddig tart az igénylés? Milyen gyorsan jutok a pénzhez?

A hiteligénylés a szükséges dokumentumok bemutatását követően indul. Első lépésként a bank ellenőrzi a jövedelemigazolást, az adatokat, és azt, hogy nem szerepelsz-e a KHR listáján, vagyis régi nevén nem vagy-e barlistás (BAR-listás). Egyes bankoknál és egyes hiteleknél is eltérő átfutási idővel kell számolni. Ha a hitelező banknál vezeted a folyószámládat, akár már pár órával az igénylés után hozzájuthatsz a pénzhez. De általában 4-5 napos átfutási időre számíts.

Egy banktól miért csak egy hitelajánlat szerepel?

A Bank360 kalkulátorában minden hitelintézettől csak egyetlen ajánlat szerepel, a legkedvezőbb. A hitelkalkulátor találatait aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg.