Varga szerint sikeresek a stratégiai partnerségek


A stratégiai partner vállalatokkal kötött megállapodások igazolták a kormány várakozásait, a stratégiai partnerek mintegy 13 ezer új munkahelyet hoztak létre, növelték beruházásaikat, jelentősen bővítették a magyar beszállítóik körét, és egyre többen vesznek részt a duális képzésben is - mondta Varga Mihály kedden Budapesten, a Siemens Zrt. csepeli telephelyén.

A nemzetgazdasági miniszter abból az alkalomból látogatott el a Siemens csepeli üzemébe, hogy a kormány több mint két éve kötött stratégiai megállapodást a vállalattal.  Kiemelte: az év eddigi gazdasági folyamatai, az első és második negyedév GDP adatai alapján minden remény megvan arra, hogy a magyar gazdaság idén is 3 százalék körüli, vagy afölötti növekedést érjen el.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: az idei év első felében 3,1 százalékkal bővült a magyar gazdaság, és ezzel a magyar bruttó hazai termék 2015-ben meghaladta a válság előtti szintet. Mint mondta: a nemzetközi összehasonlításban is kedvező a trend, a magyar gazdaság jóval az 1,5-1,6 százalékos uniós átlag felett növekedett.

Rámutatott: a termelés oldaláról a növekedést leginkább az ipar támogatta, ez nagyrészt az autóipar további bővülésének volt köszönhető, a cél azonban az ipar diverzifikálása, hogy az ország gazdasága több lábon álljon. A miniszter hangsúlyozta: a kormány célja továbbra is az, hogy az ország versenyképességének javítása érdekében növelje a magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások arányát, ezért a kutatás-fejlesztés szerepét a jövőben még inkább erősíteni akarja a kormány.

Fejlesztené cégét? Vagy növelné likviditását? Megkeressük Önnek a legkedvezőbb finanszírozást!

A nemzetgazdasági miniszter arról is szólt, hogy az ország külső és belső egyensúlyi mutatói is kedvezően alakulnak, az ország külső finanszírozási képessége 2015 egészében meghaladhatja a GDP 9 százalékát.

Irodaszert keres?
Irodaszert keres?

Irodaszerek, iskolaszerek! Ismerje meg kínálatunkat, vásároljon nálunk!
Iskolaszerek, Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyaok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

Varga Mihály rámutatott: a kormány számára fontos cél marad a külföldi működő tőke Magyarországra vonzása is, az itt működő nagyválallatok jelentősen hozzájárulnak az ország exportjához, a nyereségükből több milliárd forintot forgatnak vissza évente a magyarországi beruházásaikba.

Varga Mihály emlékeztetett arra: a magyar kormány 2012-ben döntött úgy, hogy magasabb szintre emeli a Magyarországon működő nagyvállalatokkal való együttműködést. Kiemelte: a Siemens Zrt. magyarországi működése jól példázza a stratégiai megállapodások sikerét.

A miniszter rámutatott: 2014-ben több mint 5200 milliárd forint értékű beruházás valósult meg az országban, így a nemzetgazdasági fejlesztések, beruházások tavaly rekordmértékben, 14 százalékkal bővültek. Varga Mihály arról is szólt, hogy 23 éves csúcson van a foglalkoztatottság az országban, a munkában állók létszáma másfél év óta folyamatosan meghaladja a 4 milliót.

Varga Mihály emlékeztetett arra: a Siemens egyik első kiemelkedő magyarországi munkája a millenniumi vasút (földalatti) megépítése volt, legutóbb pedig a társaság a 4-es metró megvalósításában vállalt jelentős szerepet.

Elmondta: a Siemens Zrt. csepeli telephelyén a stratégiai megállapodás 2013-as aláírása óta mintegy 200-zal emelkedett a munkavállalók száma. Varga Mihály példaértékűnek nevezte a Siemens Zrt. duális képzésben vállalt szerepét, a vállalat modern tanműhelyének kialakítását a kormány is támogatta. A cég idén szeptembertől 95 tanuló gyakorlati képzésében vesz részt.

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója kitért arra, hogy a Siemens az oktatási együttműködés, a kutatás-fejlesztés és a munkahelyteremtés területén  jelentős eredményeket ért el. A jövőbeli kilátásokról kiemelte: Magyarország számos olyan fejlesztést indított és indít el, amelyben szerepe lehet a Siemens szakértelmének és jelenlétének, különös tekintettel a vasúthálózat, az infrastruktúra és az energiaellátás területén. A vezérigazgató kiemelte: az elmúlt több mint két évben csak a csepeli telephelyen másfél milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.