Lejtőre került a Bitcoin, de még nem fulladt ki


Az elmúlt időszak rekordjai után némileg lejtőre került a két legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum árfolyama.

Egy héttel ezelőtt minden korábbi rekordot megdöntve fontos lélektani szintet tört át a Bitcoin. A 4000 dolláros árfolyamot áttörve akkor egészen 4400 dollárig ugrott fel. Azt követően viszont lejtőre került a kurzus, hiszen jelenleg 3800 dollár körüli szinten kereskednek a kriptovalutával.


Hasonló utat járt be az Ethereum, amely hétfőn szintén komolyan korrigált, és a 310 dolláros szintig esett vissza. Ennek az eszköznek a legmagasabb ára 350 dollár volt.

Hozzá kell tenni, hogy a mostani visszaesés egyelőre csak az idei őrült emelkedés korrekciójának tekinthető, hiszen éves összevetésben mindkét említett eszköz megtöbbszörözték az árukat.

Az elemzők egyébként továbbra is komoly növekedési potenciált látnak a kriptoeszközökben, igaz vannak akik hosszú távú befektetésként már óvakodnak a Bitcointól. Ugyanakkor egyre több nagy brókerház ad közzé elemzést ezekről, a legmerészebbek pedig azzal számolnak, hogy az év végére 6000, öt éven belül pedig 25 ezer dollár lehet egy Bitcoin árfolyama.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Nincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyarNincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyar

Pesszimisták és boldogtalanok a magyarok, aminél rosszabb állapotban nem sok nemzet van.

.
hirdetés
elrejt
 
.