Lepsényi: át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságraAz államtitkár szerint enélkül nem fog az ország helytállni a nemzetközi versenyben.

Magyarországnak át kell állnia az innováció-vezérelt gazdaságra, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen, kedden Budapesten, amelyet az ELTE Innovációs Központ és Újbuda önkormányzata szervezett.

Kínai a legszebb önvezető autó

Az államtitkár hozzátette: az éles nemzetközi versenyben akkor tud az ország helytállni, akkor tudja eredményesen "felvenni a kesztyűt", ha a magyar iparpolitika, a szabályozórendszer és a kormány által indított és támogatott programok is a versenyképes ipari szektor erősödése irányába hatnak.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Ha jó nyugdíjat szeretne, van jobb is, mint az önkéntes pénztárHa jó nyugdíjat szeretne, van jobb is, mint az önkéntes pénztár

Mit csináljon az a 40-es évek elején járó ember, aki csak most kapcsol, hogy 20-25-30 év múlva valamilyen nyugdíjat szeretne kapni?

.
hirdetés
elrejt
 
.