30 milliót adtak Matolcsyék Kerényi Magyar Krónikájának


2015 utolsó negyedévében összesen 622 millió forint támogatást fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank - derül ki a jegybank holnapján közzétett dokumentumból.

A harmadik negyedévben kifizetett 365 millió forint után 622 milliót fizetett ki a jegybank az utolsó három hónapban 5 millió forintot meghaladó támogatásként - derül ki a jegybank honlapján közzétett adatokból. Ezzel összesen

2015-ben 2,52 milliárd forint támogatást osztott szét különböző szervezetek és cégek között.

A negyedik negyedévben a legtöbbet, 400 milliót a jegybank által alapított Pénziránytű Alapítvány kapta, az Alapítvány a Közjóért is jelentősebb összeghez jutott, 100 milliót utalt át az MNB a szintén saját alapítású szervezetéhez. Ráadásul tavaly nem ez volt az első "utalás", az első negyedévben szintén 100, a másodikban pedig 90 milliót kaptak a jegybanktól.

A harmadik legtöbb összeg év végén a BMC Budapest Music Center Kft.-hez került, 50 millió forint, 30-30 milliót pedig a Vitézi Ének Alapítvány és a Magyar Krónika Lapkiadó Kft. is kapott. Előbbi szervezet célja a Honvéd Művészegyüttes kulturális örökségének megismertetése és megőrzése, ezen belül a Honvéd Együttes alkotói-előadói tevékenységének támogatása, a létrehozott művészeti értékek megóvása, terjesztése.

A Magyar Krónika Lapkiadó Kft. pedig a Kerényi Imre által megálmodott lap mögött álló gazdasági társaság. A jegybanki adatok szerint úgy tűnik, támogatóként csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank. A 2014-es indulás után az első három lapszámot a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány finanszírozta 30 millió forinttal, ami után a lapnál a saját lábra állást tervezték, befektető hiányában viszont  sajtóinformációk szerint állami hirdetésekkel foltozzák ki a költségvetést. Például a Magyar Nemzeti Bank az Origo cikke szerint 4,8 millió forintért jelentetett meg egy 12 részes cikksorozatot.

Az mfor.hu információi szerint 2015-ben még a Magyar Posta is segítette a lapot egy 10 millió forintos szolgáltatási szerződéssel.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

TOP 2015

Tavaly tehát összesen 2,52 milliárd forint támogatást osztott szét a jegybank, ebből a legtöbbet a fent is említett Pénziránytű Alapítány és az Alapítvány a Közjóért kapta. A dobogó harmadik fokára a Szépművészeti Múzeum került 250 millióval. 

Székely Sarolta
mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.