30 milliót adtak Matolcsyék Kerényi Magyar Krónikájának


2015 utolsó negyedévében összesen 622 millió forint támogatást fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank - derül ki a jegybank holnapján közzétett dokumentumból.

A harmadik negyedévben kifizetett 365 millió forint után 622 milliót fizetett ki a jegybank az utolsó három hónapban 5 millió forintot meghaladó támogatásként - derül ki a jegybank honlapján közzétett adatokból. Ezzel összesen

2015-ben 2,52 milliárd forint támogatást osztott szét különböző szervezetek és cégek között.

A negyedik negyedévben a legtöbbet, 400 milliót a jegybank által alapított Pénziránytű Alapítvány kapta, az Alapítvány a Közjóért is jelentősebb összeghez jutott, 100 milliót utalt át az MNB a szintén saját alapítású szervezetéhez. Ráadásul tavaly nem ez volt az első "utalás", az első negyedévben szintén 100, a másodikban pedig 90 milliót kaptak a jegybanktól.

A harmadik legtöbb összeg év végén a BMC Budapest Music Center Kft.-hez került, 50 millió forint, 30-30 milliót pedig a Vitézi Ének Alapítvány és a Magyar Krónika Lapkiadó Kft. is kapott. Előbbi szervezet célja a Honvéd Művészegyüttes kulturális örökségének megismertetése és megőrzése, ezen belül a Honvéd Együttes alkotói-előadói tevékenységének támogatása, a létrehozott művészeti értékek megóvása, terjesztése.

A Magyar Krónika Lapkiadó Kft. pedig a Kerényi Imre által megálmodott lap mögött álló gazdasági társaság. A jegybanki adatok szerint úgy tűnik, támogatóként csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank. A 2014-es indulás után az első három lapszámot a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány finanszírozta 30 millió forinttal, ami után a lapnál a saját lábra állást tervezték, befektető hiányában viszont  sajtóinformációk szerint állami hirdetésekkel foltozzák ki a költségvetést. Például a Magyar Nemzeti Bank az Origo cikke szerint 4,8 millió forintért jelentetett meg egy 12 részes cikksorozatot.

Az mfor.hu információi szerint 2015-ben még a Magyar Posta is segítette a lapot egy 10 millió forintos szolgáltatási szerződéssel.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

TOP 2015

Tavaly tehát összesen 2,52 milliárd forint támogatást osztott szét a jegybank, ebből a legtöbbet a fent is említett Pénziránytű Alapítány és az Alapítvány a Közjóért kapta. A dobogó harmadik fokára a Szépművészeti Múzeum került 250 millióval. 

Székely Sarolta
mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.