A FÉG kedvéért írhatták ki a konvektorcsere-programot


A Magyar Nemzet szerint csak egyetlen konvektor van, amivel megéri pályázni az állami támogatásra.

Úgy látszik, egy bizonyos cég adott termékére írta ki a kormány az Otthon melege program gázkonvektorcsere-pályázatát, írja a Magyar Nemzet. A furcsaságokra a lap figyelmét az egyik pályázó hívta fel.

(MTI)

Mint írják, a pályázatban foglalt műszaki követelményeknek csak három gázkonvektortípus felel meg a piacon lévők közül, de ebből kettőnek az ára messze meghaladja a bruttó 150 ezer forintot, vagyis az elérhető legmagasabb támogatás összegét. Egyedül a FÉG konvektora az, amelyre igazán megéri igénybe venni a vissza nem térítendő forrást.

Az ideális készülék a FÉG új, úgynevezett parapetes, vagyis fali égéstermék-kivezetésű konvektora – ennek a beépítését a pályázatot meghirdető fejlesztési tárca is ajánlja az útmutatójában – éppen az elérhető támogatás maximumába, azaz 150 ezer forintba kerül, és a gyártó éppen egy nappal a pályázat közzététele előtt dobta piacra. A Magyar Nemzet szerint érdekes körülmény az is, hogy a szaktárca előre ismerte a készülék műszaki jellemzőit, mivel már a korábban közzétett tájékoztatójában ajánlotta a berendezést a pályázóknak.

Nem ez az első furcsa készülékcsere-pályázat: a lap által megkérdezett több szakember egybehangzóan állítja, hogy a 2014 szeptemberében indult készülékcsere-programok valódi célja nem a lakosság megsegítése, hanem különféle üzleti körök támogatása közpénzekből, környezetvédelmi köntösbe bújtatva.

Az MFP-FÉG Kft.-t egy szingapúri offshore cégen keresztül egyes információk szerint Felcsuti Zsolt birtokolja, aki a leggazdagabb magyarok listáján a hetedik helyet foglalja el.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.