Valaki 736 millió forintot csengetett, hogy Warren Buffett-tel ebédelhessen


A kajameghívást egy jótékonysági árverésen árulták, a bevétellel hajléktalanoknak, szegényeknek és szenvedélybetegeknek segítenek.

Egy licitálónak 2,679 millió dollárt (736 millió forintot) ért egy ebéd Warren Buffett amerikai milliárdos üzletemberrel, a világ egyik legnagyobb jótékonysági adományozójával.

Az e-Bayen öt napon át tartó online jótékonysági árverés utolsó másodperceiben érkezett a győztes tét péntek este. A 2012-ben és 2016-ban tartott ugyanilyen jótékonysági árverések rekordját, a 3 456 789 dollárt nem érte el.

A győztes neve titokban tartását kérte.

Cafeteria kalkulátor

Állítsa össze 2017-es cafeteria-csomagját!
Elkészült az mfor.hu 2017-es szabályokra vonatkozó cafetéria kalkulátora!
Számoljon velünk!

A pénzt egy San Franciscó-i szervezetnek, a Glide-nak utalják, mely hajléktalanok, szegények és szenvedélybetegek élelem- és egészségügyi ellátásában segít.

A sikeres licitáló és néhány barátja a manhattani Smith & Wollensky étteremben ebédelhet a milliárdossal. Bármiről szabad beszélgetni, kivéve arról, hogy mibe akar befektetni Buffett legközelebb.

A milliárdos eddig 18 jótékonysági árverést tartott a Glide javára, mintegy 26,3 millió dollárt gyűjtött össze a szervezet számára, melyet akkor ismert meg, amikor első felesége, Susan önkénteskedni kezdett a Glide-nál. Susan Buffett 2004-ben halt meg.

A 86 éves Warren Buffett a Forbes üzleti magazin idei listája alapján a világ negyedik, az Egyesült Államok második leggazdagabb embere, vagyona legnagyobb részét alapítványok támogatására fordítja.

Buffett és régi barátja, Bill Gates néhány napja kamerák előtt fejtette ki, hogy szerintük mi a legszükségesebb ahhoz, hogy egy vállalkozó megnyerje magának a kiszemelt befektetőket.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Év végén a nyakunkba szakad a brüsszeli pénzesőÉv végén a nyakunkba szakad a brüsszeli pénzeső

Az uniós auditorok nem tártak fel súlyos hibákat, jöhet a több mint egymilliárd euró.

.
hirdetés
elrejt
 
.