Célkeresztbe kerülhetnek az autószerelők


Kiterjesztik az online pénztárgépek használatát, amelyről kedden Varga Mihály számol majd be sajtótájékoztatón. Jó eséllyel az autókereskedők és az autószerelőkre is kiterjeszthetik ezt a kötelezettséget.

Az online pénztárgép kiterjesztéséről sajtótájékoztatót tart kedden Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. A tény mellett a bejelentés helyszíne is igen érdekes, hiszen a Porsche Hungaria telephelyén kerül erre sor. Ebből pedig jó eséllyel megjósolható, hogy az autós szektor eddig részben feketén, vagy szürkén dolgozó szegmense, a használtautó kereskedők illetve az autószerelők kerülhetnek célkeresztbe.

Ez már csak azért sem lenne meglepő, mert a márkaszervizek régi panasza, hogy a magánműhelyekben a számlaadási fegyelem finoman szólva is hiányos. A számlát és a munkalapot nagyvonalúan mellőző helyek így olyan árelőnyhöz jutnak a piacon, amely a szabálykövető szervizek szerint behozhatatlan. Az árérzékeny magyar autósok pedig a garanciális idő elmúltával többnyire az olcsóbb megoldást részesítik előnybe a jogszerűvel szemben. Tekintve, hogy a magyar autók átlagéletkora jócskán 10 év felett van, tekintélyes lehet azon autósok száma, akik nem a hivatalos márkaszervizeket választják járművük javíttatására.

Ez a kocsi lehet a milliárdosok új kedvene

Az online pénztárgép ugyan egy csapásra nem fogja kifehéríteni a szektort, inkább az várható, hogy lesznek olyan mikrovállalkozók, akik nem kívánnak majd egy pénztárgépbe fektetni, és a szürke zónából a feketébe lépnek át, míg a kicsit nagyobb cégek elmozdulhatnak az átláthatóbb működés irányába.

A kötelező pénztárgépek kiterjesztése persze az utóbbi időben részben lobbik eredményének is tekinthető, hiszen a kiskereskedelmet, az idegenforgalmi és vendéglátóipari vállalkozásokat követően több szakma képviselői is célkeresztbe kerültek, végül azonban voltak, akik megúszták a bevezetési kötelezettséget is.

KATA és KIVA-kalkulátor

Tudja, hogy mennyi adót kell fizetnie, ha a KATA (tételes kisadó) vagy a KIVA (kisvállalati adó) szerint adózik? Kalkulátoraink segítenek Önnek!
2017-es KIVA kalkulátor,
2017-es KATA kalkulátor

Ilyenek voltak a számlaadás kapcsán nem feltétlen példaértékűnek gondolt szépségipari vállalkozások, hiszen előbb olyan jogszabály látott napvilágot, amely szerint fodrászok, a kozmetikusok és az ágazat minden szereplőjére kiterjesztették a kötelező online pénztárgép használatot, ám végül az év végén mentesítették őket.

Hasonlóan jártak falusi vendégfogadásból élő magánvállalkozók is, akik közül vélhetőleg többen becsukták volna hivatalosan a boltot. Az új típusú kasszarendszer kiépítése a jellemzően szezonálisan működtetett falusi vendéglátásban a százezer forintos gépek beszerzésén túl ugyanis további beruházást igényelne, hiszen vannak olyan települések, ahol a technikai feltételek sem adottak a folyamatos internetes kapcsolathoz. A vidéki magánszállásadók között ráadásul több száz kézműves termelő, s az otthon megtermelt termékeket vendégasztalnál értékesítő őstermelő is van, akiknek így nem érné meg folytatni tevékenységüket.

A NAV új vezetője, Tállai András államtitkár így is sok új online pénztárgép bekötését várja, néhány hete azt közölte egy szakkonferencián, hogy 2017 januárjáig mintegy 30-50 ezer új online pénztárgépet helyeznek üzembe.

mfor.hu




Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.