Varga szerint a nagyvállalatok támogatása is megtérülA nemzeti forrású nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) további lendületet adhat a már bizonyítottan sikeres hazai nagyvállalatoknak - mondta Varga Mihály hétfőn Solymáron a PEMÜ Műanyagipari Zrt. támogató okiratának ünnepélyes átadásán.

A 2015-ben indult új beruházás-támogatási programmal a valós piaci teljesítményre és fejlődésre képes hazai nagyvállalatokat kívánják segíteni abban, hogy megőrizzék és erősítsék a már elért pozíciójukat - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette: a szigorú és célratörő költségvetési politikának köszönhetően a magyar költségvetés saját forrásaiból is képes versenyképességet növelő program elindítására.

Ha EU-forrásokra pályázna, segítünk!

"Ez a támogatás szándékaink szerint kiegészíti a gazdaságfejlesztésre rendelkezésre álló uniós forrásokat" - tette hozzá a miniszter. Varga Mihály emlékeztetett: Magyarország a 2020-ig tartó időszakban 32 milliárd euró, mintegy 12 ezer milliárd forint támogatást hívhat le, de az uniós előírások miatt több nagyvállalat nem tudja igénybe venni a támogatási forrásokat. Ezeknek a nagyvállalatoknak a nemzetgazdasági súlya, Magyarországhoz való kötődése és a hazai régiókban betöltött szerepe ugyanakkor mindenképpen indokolja, hogy támogatásban részesüljenek - tette hozzá.

Kiemelte: a kormány feladata, hogy a nemzetgazdasági érdekeket szem előtt tartva kiegyenlítse az esélyeket, ezért döntött úgy, hogy 2015-ben 3 milliárd forintot fordít erre a célra költségvetési forrásból, 2016-ban pedig megötszörözi, és 15 milliárd forintos támogatási programot indít.

Ebbe még az Apple bicskája is beletört

A nemzetgazdasági tárca szakmai irányítása alatt működő programba eddig 14 cég kapcsolódott be, összesen mintegy 8,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg ötszáz új munkahelyet teremtve. A program azoknak a hazai iparvállalatoknak szól, amelyek képesek arra, hogy bővítsék kapacitásaikat, munkahelyeket teremtsenek, modern technológiát alkalmaznak és megfelelő piaci pozícióval rendelkeznek.

Varga Mihály a PEMÜ Műanyagipari Zrt.-nek nyújtott 58 millió forintos, vissza nem térítendő támogatás bejelentésekor kiemelte, hogy a cég megfelel a feltételeknek, összesen 189 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre és nyolc új munkahelyet teremt, valamint szerepet vállal a magyar szakképzésben. Megjegyezte: a társaság az elmúlt három évben 51 százalékkal növelte árbevételét, emellett "a vállalat munkáját dicséri, hogy a Magyar Suzuki esztergomi gyárának alapításától, 1992-től partnere tud lenni", és kivívta a japán cég elismerését.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Hajdárné Molnár Elvira, a zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte, hogy az 1959-ben alapított magyar tulajdonú vállalkozás a kezdetektől műanyag-feldolgozással foglalkozik, és a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység évtizedek óta beépült a cég tevékenységébe, mind a hazai, mind pedig európai uniós pályázatokon keresztül valósultak meg kiemelt fejlesztési projektek, 14 hazai és nemzetközi projektben összesen 214 partner részvételével.

A mostani beruházásról az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a fröccsöntő kapacitás bővítése keretében gépeket vásárolnak. A társaság tavaly 5,9 milliárd forint árbevételt ért el, és 410 embert foglalkoztatott.

MTI

Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Most a portugál gazdaság összeomlásával ijesztgetnekMost a portugál gazdaság összeomlásával ijesztgetnek

Idén a világgazdaságban számos olyan fejlemény volt, amely kapcsán egy újabb válság rémével fenyegettek az elemzők.

.
hirdetés
elrejt
 
.