1 millió eurót lehet nyerni a budapesti V4-es videojáték-bajnokságon


Vagyis 313 millió forintot.

Egymillió euró, azaz 313 millió forint lesz a visegrádi négyek közötti első e-sportbajnokság összdíjazása, adta hírül az MTI. A konferenciával is megfejelt gamer-sporteseményt Budapesten rendezik március 23-25-ig.

A V4 Future Sports Festivalra a belépés ingyenes lesz ugyan, de mind a verseny, mind a konferencia esetében regisztrációhoz kötött. Regisztrálni szerdán 20 órától lehet a v4futuresports.eu oldalon, és a nemzeti kvalifikációs versenyekre itt lehet jelentkezni.

Mindezekről ez szerdai sajtótájékoztatón esett szó, ahol az esemény egyik szervezője, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke, Bíró Balázs azt is elmondta, hogy a fesztivált két budapesti helyszínen, a BOK Csarnokban és a Körcsarnokban rendezik meg, a konferenciát pedig a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában.

A versenyen a V4-országok e-sportolói egyéni és klubcsapat szinten, négy játékban és számos sportágban nevezhetnek. A területi selejtezőket követően csapatsportágban:

  • League of Legends,
  • Counter-Strike Global Offensive

és egyéniben:

  • Clash Royale,
  • FIFA18

rendeznek döntőket a budapesti fesztiválon. A rendezvényt technológiai újdonságok kiállítása, szimulátorok, robotfoci és drónbemutató, valamint koncertek színesítik.

Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos is beszélt a sajtótájékoztatón, mint a rendezvény másik szervezője. Deutsch elmondta, hogy Magyarországon rendszeresen egymillió ember játszik videojátékkal, az aktív e-sportolók száma pedig a 250 ezret is meghaladja.

"Az e-sport az egyik legnagyobb ütemben fejlődő tevékenység a világon, aki kimarad most ebből, az lemarad" - mondta még.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.