2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az éjszaka a Rezsivédelmi Alap terhére csaknem 63 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány. Az intézkedés célja az energiaszolgáltatók kompenzációja.

A lakossági rezsivédelmi szolgáltatások biztosítása érdekében 62,9 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Rezsivédelmi Alapból az Energiaügyi Minisztériumnak – derül ki a kedd éjjel megjelent Magyar Közlönyből. Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat értelmében a villamosenergia- és földgázszolgáltató cégek az átlagfogyasztásig előírt hatósági és az energiahordozó beszerzési ára közötti különbözetet kapják meg. A rendelkezés szerint az energiaszolgáltatók

  • 44 milliárd forintot azonnal,
  • 18,9 milliárd forintot május 15-ig

fognak megkapni a központi költségvetésből.

A pénzből az energiaszolgáltatókat kompenzálják
A pénzből az energiaszolgáltatókat kompenzálják
Fotó: Pixabay

A Rezsivédelmi Alap az idei évben 1340,7 milliárd forintot tesz ki, amiből a lakossági rezsivédelem 917 milliárd forintra rúg. A főösszeget az energiaszektor befizetéseiből (513,6 milliárd forint), a bányajáradékból (192 milliárd forint), a légitársaságok hozzájárulásából (39,3 milliárd forint), a távközlési adóból (95,6 milliárd forint) és a gyógyszergyártói adóból (17 milliárd forint) származó összegek adják, de emellett jelentős tételt, a teljes összeg 36 százalékát teszi ki a központi költségvetés más közvetlen bevételeiből, azaz a lakossági és vállalkozói adókból (áfa, személyi jövedelemadó, jövedéki adó, társasági adó, kata stb.), illetékekből, díjakból ide irányított 483 milliárd forint is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!