Példátlan lépés jön: kiakadtak Brüsszelben a Soros-konzultáción


Újhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője Facebook-bejegyzésben számolt be arról, mit szóltak Brüsszelben a Soros-konzultációhoz.

Újhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselőjének információi szerint a szerda délutáni "elnöki értekezleten" előkerült témaként a Soros-konzultáció.

"A botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat. Úgy tudom, hogy az a döntés született: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben" - írja Facebook-oldalán a képviselő. 

Reagált a kormány is a parlamentben történekre. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket "terebélyes arcátlanság". Felhívta a figyelmet arra: azóta az Európai Parlament megkezdte a betelepítési program végrehajtását. 

Az államtitkár szerint a liberális vezető "minden tiszteletet nélkülöző" állásfoglalása szembemegy a véleménynyilvánítás szabadságával is. Minden magyar embernek joga van elmondani, hogy mit gondol "a teljesen ésszerűtlen és kockázatos betelepítési tervekről" - tette hozzá. Verhofstadt sértő mondatai csak további érveket jelentenek amellett, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban - hangsúlyozta Dömötör Csaba. 

Megjegyezte: ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról, és a betelepítési tervekről.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.