Újabb százmilliók mennek határőrizetre


A tömeges bevándorlás kezelésére kap pénzt a BM.

A migrációs nyomás veszélyét érzékeli a magyar kormány, mióta Törökország kilátásba helyezte, hogy a diplomatáit ért atrocitások miatt – Hollandia megakadályozta több török kormánytag belépését az országba – felmondja a menekültek állomásoztatásával kapcsolatos megállapodásokat. Ha Ankara valóban elveszti a türelmét, és Törökország a továbbiakban nem veszi vissza az unió – elsősorban Görögország – területén tartózkodó menekülteket, akkor hamarosan több milliós tömeg indulhat meg a kontinens belseje felé.

Menekültek Röszkénél

Menekültek Röszkénél 

Ezért tartja szükségesnek Orbán Viktor kormányfő, hogy a déli határainkon megerősítsék az őrizetet a kerítések nyomvonalában. Ezzel lehet összefüggésben az a friss kormányhatározat, ami ma jelent meg a Magyar Közlönyben, s amelynek értelmében a Belügyminisztérium 371,1 millió forintot kap a költségvetésből, a „tömeges bevándorlás kezeléséhez szükséges kiadásokra”. Pontosabban ekkora összeggel lehet legfeljebb túllépni a rendelkezésre álló összeget.

Ami egyébként folyamatosan emelkedik: az elmúlt időszakban már több alkalommal is kiegészült százmilliókkal a BM kasszája, épp a menekülthelyzetre való hivatkozással. A döntés alapja, hogy a kormány újból és újból meghosszabbítja a migrációs nyomás miatt elrendelt válsághelyzetet.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Olvasta már?Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Vizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a MargitszigetenVizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a Margitszigeten

Az elmúlt pár nap úgy telt el, hogy egy forintot sem költöttünk el a nyári vizes vb-re. Szerdán azonban behoztuk a lemaradást rögtön egy 813 milliós tétellel.

.
hirdetés
elrejt
 
.