Újabb százmilliók mennek határőrizetre


A tömeges bevándorlás kezelésére kap pénzt a BM.

A migrációs nyomás veszélyét érzékeli a magyar kormány, mióta Törökország kilátásba helyezte, hogy a diplomatáit ért atrocitások miatt – Hollandia megakadályozta több török kormánytag belépését az országba – felmondja a menekültek állomásoztatásával kapcsolatos megállapodásokat. Ha Ankara valóban elveszti a türelmét, és Törökország a továbbiakban nem veszi vissza az unió – elsősorban Görögország – területén tartózkodó menekülteket, akkor hamarosan több milliós tömeg indulhat meg a kontinens belseje felé.

Menekültek Röszkénél

Menekültek Röszkénél 

Ezért tartja szükségesnek Orbán Viktor kormányfő, hogy a déli határainkon megerősítsék az őrizetet a kerítések nyomvonalában. Ezzel lehet összefüggésben az a friss kormányhatározat, ami ma jelent meg a Magyar Közlönyben, s amelynek értelmében a Belügyminisztérium 371,1 millió forintot kap a költségvetésből, a „tömeges bevándorlás kezeléséhez szükséges kiadásokra”. Pontosabban ekkora összeggel lehet legfeljebb túllépni a rendelkezésre álló összeget.

Ami egyébként folyamatosan emelkedik: az elmúlt időszakban már több alkalommal is kiegészült százmilliókkal a BM kasszája, épp a menekülthelyzetre való hivatkozással. A döntés alapja, hogy a kormány újból és újból meghosszabbítja a migrációs nyomás miatt elrendelt válsághelyzetet.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.