Csak az OTP tudta tartani magát


A holnap hajnalban jelentő bankpapír pluszban tudott zárni.

Budapest, 2017. március 2., csütörtök (MTI) - A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 187,86 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 33 155,19 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kiss Mihály, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 aktuális csatornán elmondta, a BÉT vegyesen zárt, egyedül az OTP erősödött, amely pénteken hozza nyilvánosságra gyorsjelentését. A kereskedés összhangban volt a nemzetközi piaci mozgásokkal, a német és az amerikai piacokon 0,2-0,4 százalékos esés bontakozik ki - tette hozzá. 

Az OTP nettó eredménye az elemzői konszenzus szerint várhatóan 22 százalékkal, 32,6 milliárd forinttal nő, de az Equilor szerint ennél magasabb is lehet egy egyszeri tétel miatt. Kiss Mhály szerint ahhoz, hogy az OTP árfolyama elérje a 10 ezer forintot, nagyon erős eredményre és nagyon erős jövőbeli kilátásokra lenne szükség, emellett erős nemzetközi piaci támogatásra, arra, hogy a nyugat-európai és amerikai piacok folytatni tudják azt a komoly hegymenetet, amit az elmúlt hónapokban látni lehetett. 

A részvénykereskedő szerint a Richter forgalmára nem volt jelentős hatása annak, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán arra szólította fel a kongresszust, hogy helyezze hatályon kívül az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt, és fogadjon el új egészségbiztosítási rendszert. A magyar gyógyszerpapír csütörtöki 2 százalékos esésének hatása másnapra akár el is tünhet - mondta. 

A Mol árfolyama 340 forinttal, 1,62 százalékkal 20 620 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 90 forinttal, 1,02 százalékkal 8950 forintra erősödtek, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 501 forintra esett, forgalma 762,7 millió forint volt. A Richter-papírok 136 forinttal, 2,05 százalékkal 6498 forintra gyengültek, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.
 
MTI 


Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.