Ismét felülteljesített a magyar börze


A BUX ismét jobban teljesített a vezető európai indexekhez képest, a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama viszont nagyon nagyot ugrott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 228,82 pontos, 0,97 százalékos emelkedéssel, 23 861,39 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: hétfőn és kedden is felülteljesített a BÉT a nyugat-európai tőzsdékhez képest. A forgalom felét "szokásos módon" az OTP adta, de a Richter részvényei is jól forogtak, jelentősen emelkedett az árfolyamuk - tette hozzá. Folyamatosan "vételi erő" van a gyógyszergyártó papírjaiban azt követően, hogy szeptemberben az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a cariprazine forgalomba hozatalát - fejtette ki.

A német DAX erősen nyitott kedden a hétfői zuhanás után, azonban a nap közepére mínuszba került az index, végül kis mértékű pluszban zárt - mondta az elemző.

Ingatlan bérbeadási kalkulátor

A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor

A Mol 100 forinttal, 0,71 százalékkal 14 150 forintra erősödött, 990,1 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 46 forinttal, 0,77 százalékkal 5985 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 407 forintra emelkedett, forgalma 251,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,67 százalékkal 5490 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A BUX-szal szemben a kötvénypiacon, azon belül is a 3 hónaposok piacán  - követve a délelőtti aukciót - ismét nagyot ugrottak a hozamok. A keddi referenciahozam 1,1 százalék lett. Az egy éves papíroké 3, míg az éven túliaké 1-1 bázisponttal nőtt.

A forint ellentétes irányban mozgott a vezető devizákkal szemben. Míg az euró 1,3 egységgel lett olcsóbb, a dollárért 1,28 forinttal többet kell adni.

MTI/mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.