Tovább erősödött a BUX


Bár már kisebb ütemben, de tovább nőtt a pesti börze részvényindexe.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,37 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 25 345,77 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 13,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen alakultak az előző napi záráshoz képest.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy szerdán folytatódott az emelkedés a BÉT-en, a Magyar Telekom kivételével valamennyi részvény árfolyama nőtt, illetve a Mol stagnált. 

A korábban kissé lemaradó Richter vezette az emelkedést, ami mögött vélhetően az lehet, hogy csütörtökön beruházási bejelentés várható. A OTP árfolyamát egyrészt a csütörtöki Európai Központi Bank (EKB) ülésével kapcsolatos várakozások, másrészt a közép-európai Cece index várható átsúlyozása, amely kedvező lesz a magyar részvényekre, harmadrészt a Csányi Sándor által közvetve birtokolt befektetési alap vásárlásai hajtják fel - emelte ki Kiss Mónika.
 
Ingatlan bérbeadási kalkulátor

A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor

A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor 

Wéber Tamás, az MKB portfóliókezelője az M1 aktuális csatornán arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi napok tendenciájához képest valamelyest lassult a tőzsde emelkedése, a Mol stagnálva zárt, a Richter jól teljesített, az OTP tovább tudott erősödni.   

A Mol ára nem változott 15 500 forintot ért, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 29 forinttal, 0,44 százalékkal 6631 forintra erősödött, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,90 százalékkal 440 forintra csökkent, forgalma 925,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,22 százalékkal 5374 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.
 
Erősödött  forint szerdán a vezető devizákkal szemben, az eurót 21 órakor 309,1, a dollárt 280,8, míg a svájci frankot 281,7 forinton jegyezték. 
 
A forintos állampapírok másodpiacán érdemben nem mozdultak el az árfolyamok, a referenciahozamok maximum +/- 1 százalékponttal változtak, de a legtöbb futamidőn stagnáltak. 
 
MTI Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

Cikkajánló
.
hirdetés
Még mindig jobb bankba tenni a pénzt, mint otthon tartaniMég mindig jobb bankba tenni a pénzt, mint otthon tartani

Két százalék fölötti betéti kamatok is elérhetők egyes hitelintézeteknél, de van ahol szinte nulla a kamat.

.
hirdetés
elrejt
 
.