1p

Georgia miniszterelnök-helyettesével, gazdasági miniszterével, Levan Davitashvilivel tárgyalt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken Tbilisziben.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szombati közleménye szerint a tárgyaláson a felek áttekintették a Magyarország és Georgia közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra. Megállapították, hogy az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődött, soha nem látott szintre emelkedett. Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót - tették hozzá.

A közlemény szerint Nagy Márton kiemelte, hogy Magyarország a háború és szankciók miatti gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, aminek érdekében a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is. Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!