<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Georgia miniszterelnök-helyettesével, gazdasági miniszterével, Levan Davitashvilivel tárgyalt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken Tbilisziben.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szombati közleménye szerint a tárgyaláson a felek áttekintették a Magyarország és Georgia közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra. Megállapították, hogy az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődött, soha nem látott szintre emelkedett. Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót - tették hozzá.

A közlemény szerint Nagy Márton kiemelte, hogy Magyarország a háború és szankciók miatti gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, aminek érdekében a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is. Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon. (MTI)