Érvényes 2018. május 25-től.

I. A Tájékoztató hatálya, célja

1.1. Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza (továbbiakban „Tájékoztató”) a Menedzsment Fórum Kft. (Cím: 1011, Jégverem u. 6. 2/1., cégjegyzékszám: 01-09-689395, adószám: 12500442-2-41, közösségi adószám: HU12500442) mint a mfor.hu weboldal üzemeltetője,–a továbbiakban Adatkezelő a mfor.hu weboldal üzemeltetése során alkalmazott adatvédelmi és -kezelési elveket.

1.2. Jelen Tájékoztató az Adatkezelő weboldalán, valamint mobil vagy táblagép alkalmazásában a Felhasználókról az 1.1. pontban leírtak szerint gyűjtött személyes adatok kezelésének elveit tartalmazza.

1.3. A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor az Adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében (továbbiakban „Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban „Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban „Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban „Grtv.”) rendelkezéseit.

II. Kezelt adatok

2.1. Az Adatkezelő az online hirdetések kiszolgálásához külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe (továbbiakban: „Adatfeldolgozó”). Az Adatkezelő ezúton tájékoztatja a Felhasználókat az egyes Adatfeldolgozó partnerei által végzett tevékenységéről. A Felhasználó az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalak, illetve mobil vagy táblagép alkalmazásainak használatával hozzájárul a személyéhez kapcsolódó, jelen Tájékoztató 2.2 pontjában felsorolt információk, 3.1 pontban leírt célból és módon történő hasznosításához.

2.2. Az online tartalmak weboldalakon történő megjelenése során a webanalitikai és hirdetés- kiszolgáló rendszerek különböző adatokat kezelnek a Felhasználóról olyan módon, hogy cookie- kat és egyéb kliens oldali tárolókat helyeznek el a Felhasználók számítógépén. Ezek az adatok következők lehetnek:

  • Böngésző típusa és annak beállításai;
  • Az eszközön futó operációs rendszer és az eszköz típusa;
  • Süti (cookie) információk (pl. eszközök és böngészők megkülönböztetésére, leiratkozásra );
  • az IP cím amelyről a Felhasználó felkereste az adott weboldalt;
  • egyes eszközökön a böngészési előzmények és az egyes oldalakon eltöltött idő alapján a Felhasználók szegmensbe sorolása, amely alapján relevánsabb hirdetéseket lehet biztosítani számára;
  • az eszköz földrajzi helyére vonatkozó adatok, amennyiben azt a Felhasználó eszközbeállításai során engedélyezte.

2.3 A Felhasználó döntése alapján az Adatkezelő a Honlapokon keresztül elérhető Szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alábbi adatokat: név, lakóhely, tartózkodási hely, telefonszám, e-mail cím.

2.4. Az Adatkezelő az által szervezett rendezvények előadóiról és résztvevőiről az alábbi Személyes adatokat kezeli: név, e-mail cím, beosztás, telefonszám, másodlagos telefonszám, azon vállalkozás neve, amellyel kapcsolatban áll, szakmai érdeklődés, kedvezményre jogosító tagsági jogviszonyok. előadók életrajzi adatai.

III. Az adatkezelés célja

3.1. Az Adatkezelő adatkezelésének célja a Szolgáltatások nyújtása az alábbiak szerint, üzletszerzési céllal:

  • online tartalomszolgáltatás;
  • az Adatkezelő üzleti tevékenységével összefüggő kapcsolattartás,
  • a Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás;
  • a Felhasználói jogosultságok (a Felhasználó által igénybe vehető Szolgáltatások) azonosítása;
  • Adatkezelő internetes oldalain keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása
  • személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés
  • Adatkezelő által igénybe vett Szolgáltatások valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;
  • egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése;
  • statisztikák, elemzések készítése;
  • közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.)
  • online kereskedési rendszer (trader) használata
  • Adatkezelő által generált tartalmak (pl. hozzászólás, fórum stb.) közzétételéhez tárhely biztosítása;
  • egyedi esetekben nyereményjátékok szervezése, lebonyolítása, a nyertesek kiértesítése és részükre a nyeremény biztosítása;
  • Adatkezelő Munkavállalóiról a jogszabályok által előírt nyilvántartások vezetése, bevallások és jelentések küldése,
  • Adatkezelő Potenciális munkavállalóinak toborzása, kiválasztása,
  • az informatikai rendszer technikai fejlesztése;
  • a Felhasználók jogainak védelme;
  • az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése
  • az Adatkezelő tevékenységi körébe tartozó szerződések megkötésének és teljesítésének elősegítése.

A Felhasználók által a szolgáltatás igénybevétele során hozzáférhetővé tett adatokat a Társaság felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Társaság weboldalain célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg.
Adatkezelő a fent ismertetett bármelyik adatkezelési cél megvalósítása érdekében kezelhet Személyes adatokat.

Az Adatkezelő a megadott Személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használják fel.

3.2 A 3.1. pontban leírt adatok minden esetben kizárólag mérési illetve hatékonyabb hirdetés- kiszolgálási, valamint jobb online élmény nyújtása céljából kerülnek felhasználásra. A cookie és IP cím adatokat az Adatkezelő soha nem köti össze olyan egyéb információkkal, mely lehetővé tenné az ezen adatok mögött álló személy beazonosítását. Nem kerülnek rögzítésre, tárolásra és kezelésre a Felhasználók magánéletére vonatkozó információk, mint például a vallás, politikai nézet vagy szexuális irányultság.

3.3. A Felhasználóknak lehetősége van a külső szolgáltatók által üzemeltetett rendszer segítségével az adatkezelésről, pl. a személyre szabott hirdetésekről lemondani (opt-out). Amennyiben egy Felhasználó ezt megteszi, a továbbiakban a szolgáltatók nem gyűjtenek róla további adatokat. A lemondás úgy működik, hogy a Felhasználó eszközén az adott böngészőre vonatkozóan -amelyben e beállítást elvégezték- egy cookie kerül elhelyezésre, amely jelzi a külső szolgáltató rendszere számára, hogy az adatgyűjtésről való lemondás megtörtént. Amennyiben a Felhasználó böngészőt illetve eszközt vált, vagy törli a böngészési előzményeket beleértve a cookie-kat is, újra el kell végezze a lemondást a beállítások módosításával az adott eszközre és böngészőre vonatkozóan.

IV. Az adatkezelés jogalapja

4.1. A jelen Tájékoztató II. fejezetében felsorolt személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában az Adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, saját vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából illetve üzletszerzési célból, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül kezelheti.

V. Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső szolgáltatók

5.1. A Felhasználó az Adatkezelő weboldalainak, illetve mobil vagy táblagép alkalmazásainak használatával hozzájárul az eszközéhez kapcsolódó információk jelen fejezetben felsorolt külső szolgáltató által történő hasznosításához.

5.2. A Szolgáltatás során a hirdetések kiszolgálását az Internet BillBoard a.s. biztosítja, amelynek szolgáltatásairól és adatkezeléséről a http://www.ibillboard.com/privacymanagement/ oldalon található további információ.

5.3. A Szolgáltatás során az AppNexus Inc. rendszere gyűjt adatokat a Felhasználókról, amelyek alkalmasak arra, hogy a böngészési előzmények alapján különböző profilokat alkosson értékesítési, üzletszerzési céllal, ugyanakkor a platform nem gyűjt a felhasználók közvetlen azonosításra használható adatot. Az AppNexus szolgáltatásairól és adatkezeléséről, valamint a beállítások módosításáról ahttps://appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy oldalon található további információ.

5.4. Az Adatkezelő a Google Inc. Google Analytics és Google AdSense szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el.

5.5. A Gemius Hungary Kft. az online forgalom- és közönségmérési szolgáltatása során cookie-t alkalmaz az internetező által használt böngésző beazonosítása, az új és visszatérő látogatók megkülönböztetése, és a látogatókra vonatkozó statisztikák készítése céljából. A Gemius adatkezelési gyakorlatának részleteiről, a kezelt adatok köréről és a Gemius által alkalmazott cookie megtiltásának módjáról a Gemius weboldala tartalmaz bővebb felvilágosítást: http://www.gemius.hu/adatvedelmi-iranyelvek.html.

5.6. A webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló partnerek a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából a cookie- k mellett web beacont és click taget (kattintási hivatkozás és mérő) alkalmaznak. A szolgáltatók által elhelyezett cookie-k is bármikor törölhetőek a Felhasználó készülékéről, a böngésző(k) megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig általában visszautasítható a cookie-k használata. A külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k beazonosítása az adott cookie-hoz kapcsolódó domain alapján történhet. A web beacon és a kattintásmérő eszközök visszautasítására nincs lehetőség. A cookie-król és azok kezeléséről az alábbi weboldal tartalmaz bővebb felvilágosítást: http://optout.aboutads.info/?c=2#!/.

VI. Egyéb külső szolgáltatók, hirdetők

6.1. Az Adatkezelő a Szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan számos esetben Külső szolgáltatókat vesznek igénybe, amely Külső szolgáltatókkal az Adatkezelő együttműködik. A Külső szolgáltatók rendszereiben kezelt Személyes adatok tekintetében a Külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók.

Adatkezelő  hirdetési szolgáltatásai során a megrendelőivel közvetlenül (hirdetők) ill. a hirdetők által megbízott közvetítőn keresztül (médiaügynökség) van kapcsolatban (továbbiakban együttesen: „Megrendelő”). A Szolgáltatás keretében közzétett hirdetések weboldalakon történő megjelenéséhez, a megjelenések teljesülésének méréséhez, megrendelőink is, Adatfeldolgozónak minősülő hirdetés- kiszolgáló partnerek külső szolgáltatásait veszik igénybe, továbbá az online hirdetések még hatékonyabb megtervezése és kiszolgálása érdekében más, külső szolgáltatók által biztosított technológiákat is használhatnak, amelyek során közvetlen azonosításra nem alkalmas, de személyes adatnak minősülő adatokat is gyűjthetnek. Ezen Adatfeldolgozó partnerek az alábbiak szerint működnek:

Adatfeldolgozó társaság neve Kezelt adatok megnevezése Adatkezelés célja Adatkezelés ideje/időszaka Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató elérhetősége
Kalooga https://www.kalooga.com/privacy/
One Signal https://documentation.onesignal.com /v5.0/docs/handling-personal-data
Page Fair https://pagefair.com/datapolicydocs/
Lakatos Norbert e.v. https://innobotics.eu
ZerotimeServices Kft.

6.2 Az automatizált módon működő hirdetési rendszereken keresztül az Adatkezelő weboldalán reklámszolgáltatást igénybe vevő hirdetőkkel Adatkezelőnek közvetlen kapcsolata nincs, mivel az automatizált hirdetésekhez szintén technológiai külső szolgáltatók (ún. SSP-k, amelyek szintén adatfeldolgozónak minősülnek) szolgáltatásait használjuk, amelyek az alábbiak szerint működnek:

Adatfeldolgozó társaság neve Kezelt adatok megnevezése Adatkezelés célja Adatkezelés ideje/időszaka Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató elérhetősége Adatkezelési beállítások módosítása
AppNexus
Adform
Disqus https://blog.disqus.com/update-on-privacy-and-gdpr-compliance
Google AdSense
Google AdX
iBillboard
Project Agora
Rubicon
Smartadserver
Taboola
Teads

6.3 Adatkezelő a Szolgáltatásai során a megrendelők (hirdetők, médiaügynökségek vagy automatizált hirdetési rendszerek) által a felhasználókról gyűjtött bármely adat esetén azok adatkezelője a megrendelő, adatfeldolgozója pedig szintén a megrendelő vagy az általa megbízott cég, amely adatok kezelésére és feldolgozására az adatkezelő adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatója.

VII. A Tájékoztató módosítása

7.1 Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalú döntésével bármikor módosítsa és azt az mfor.hu oldalon tegye közzé.

VIII. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel, panasszal kereshetők az Adatkezelő munkatársai is a info@mfor.hu címen.

8.2. Az Adatkezeléssel kapcsolatos kérdésekben a felügyeleti szerv a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: naih.hu).

8.3. A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatják a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

 

Budapest, 2018. május 25.


Érvényes 2018. május 25-től.

I. A Tájékoztató hatálya, célja

1.1. Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza (továbbiakban „Tájékoztató”) a Sales Contact Szolgáltató Kft. (székhely: 1115 Budapest, Halmi u. 61., cégjegyzékszám: 01-09- 910369, adószám: 14579770-2-43, EU adószám: HU14579770) mint megbízott hirdetés értékesítési partner – a továbbiakban „Médiahirdetési-felület értékesítő” – az általa értékesített weboldalak – továbbiakban: „Adatkezelő” – által a hirdetés értékesítés során alkalmazott adatvédelmi és -kezelési

Médiahirdetési-felület értékesítő a vele szerződésben lévő Adatkezelő weboldalain található hirdetési helyek értékesítésében vesz részt, a továbbiakban „Szolgáltatás”. Ezen weboldalak látogatói (továbbiakban: „Felhasználó”) számára a weboldalak látogatása, illetve mobil vagy táblagép alkalmazásainak használata közben különböző tartalmi elemek és hirdetések jelennek meg, melyek közül jelen Tájékoztató a Médiahirdetési-felület értékesítő által szervezett hirdetésekre vonatkozik, minden egyéb hirdetésre és tartalmi elemre az Adatkezelő adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatója vonatkozik.

1.2. Jelen Tájékoztató az Adatkezelő weboldalán, valamint mobil vagy táblagép alkalmazásában a Felhasználókról az 1.1. pontban leírtak szerint gyűjtött személyes adatok kezelésének elveit tartalmazza.

1.3. A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a Médiahirdetési-felület értékesítő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében (továbbiakban „Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban „Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban „Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban „Grtv.”) rendelkezéseit.

II. Kezelt adatok

2.1. A Médiahirdetési-felület értékesítő, valamint az Adatkezelő az online hirdetések kiszolgálásához külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe (továbbiakban: „Adatfeldolgozó”). A Médiahirdetési-felület értékesítő ezúton tájékoztatja a Felhasználókat az egyes Adatfeldolgozó partnerei által végzett tevékenységéről. A Felhasználó a Médiahirdetési- felület értékesítő által értékesített weboldalak, illetve mobil vagy táblagép alkalmazásainak használatával hozzájárul a személyéhez kapcsolódó, jelen Tájékoztató 2.2 pontjában felsorolt információk, 3.1 pontban leírt célból és módon történő hasznosításához.

2.2. Az online hirdetések weboldalakon történő megjelenése során a webanalitikai és hirdetés- kiszolgáló rendszerek különböző adatokat kezelnek a Felhasználóról olyan módon, hogy cookie- kat és egyéb kliens oldali tárolókat helyeznek el a Felhasználók számítógépén. Ezek az adatok következők lehetnek:

  • Böngésző típusa és annak beállításai;
  • Az eszközön futó operációs rendszer és az eszköz típusa;
  • Süti (cookie) információk (pl. eszközök és böngészők megkülönböztetésére, leiratkozásra );
  • az IP cím amelyről a Felhasználó felkereste az adott weboldalt;
  • egyes eszközökön a böngészési előzmények és az egyes oldalakon eltöltött idő alapján a Felhasználók szegmensbe sorolása, amely alapján relevánsabb hirdetéseket lehet biztosítani számára;
  • az eszköz földrajzi helyére vonatkozó adatok, amennyiben azt a Felhasználó eszközbeállításai során engedélyezte.

III. Az adatkezelés célja

3.1. Az Adatkezelő adatkezelésének célja a Szolgáltatások nyújtása az alábbiak szerint, üzletszerzési céllal:

  • online mérés – mind a weboldalak üzemeltetői, mind a hirdetések megrendelői számára fontos, hogy információval rendelkezzenek, hány különböző Felhasználó látogatta az egyes weboldalakat és látta az általuk megrendelt hirdetéseket. Szintén fontos számukra, hogy az egyes Felhasználók hány oldalletöltést végeztek az oldalon, valamint hány alkalommal kattintottak hirdetésekre, stb. Az online mérések során a cookie-k segítségével állnak rendelkezésre ezen információk a hirdetők illetve a hirdetést megrendelők számára, valamint a hirdetési felületek értékesítése szintén a weboldalak látogatottsági statisztikai adatainak segítségével történik, melyeket Adatkezelő megoszt a Médiahirdetési-felület értékesítővel;
  • a Felhasználók hirdetésekkel történő túlzott zavarásának elkerülése, amelyre szintén a cookie-k segítségével van lehetőség, mivel mérhető, hogy egyes hirdetések hány alkalommal jelentek meg egy adott Felhasználó számára és ha a Felhasználó nem érdeklődik nem kattint a hirdetésre, a hirdetés megrendelőjének kérése alapján nem fog több alkalommal megjelenni részére (frequency capping);
  • a Felhasználók számára relevánsabb hirdetések nyújtása az alapján, hogy az adott felhasználó korábban mely weboldalakat látogatta vagy mely hirdetésekre kattintott, így a korábbi érdeklődési körnek jobban megfelelő, relevánsabb hirdetések fognak megjelenni;
  • az adatok biztonsági okokból történő kezelése a hirdetési csalások illetve a nem valós látogatói forgalom felderítése és megelőzése

3.2 A 3.1. pontban leírt adatok minden esetben kizárólag mérési illetve hatékonyabb hirdetés- kiszolgálási, valamint jobb online élmény nyújtása céljából kerülnek felhasználásra. A cookie és IP cím adatokat az Adatkezelő és a Médiahirdetési-felület értékesítő soha nem köti össze olyan egyéb információkkal, mely lehetővé tenné az ezen adatok mögött álló személy beazonosítását. Nem kerülnek kezelésre az online űrlapokban kitöltött információk Nem kerülnek rögzítésre, tárolásra és kezelésre a Felhasználók magánéletére vonatkozó információk, mint például a vallás, politikai nézet vagy szexuális irányultság.

3.3. A Felhasználóknak lehetősége van a külső szolgáltatók által üzemeltetett rendszer segítségével az adatkezelésről, pl. a személyre szabott hirdetésekről lemondani (opt-out). Amennyiben egy Felhasználó ezt megteszi, a továbbiakban a szolgáltatók nem gyűjtenek róla további adatokat. A lemondás úgy működik, hogy a Felhasználó eszközén az adott böngészőre vonatkozóan -amelyben e beállítást elvégezték- egy cookie kerül elhelyezésre, amely jelzi a külső szolgáltató rendszere számára, hogy az adatgyűjtésről való lemondás megtörtént. Amennyiben a Felhasználó böngészőt illetve eszközt vált, vagy törli a böngészési előzményeket beleértve a cookie-kat is, újra el kell végezze a lemondást a beállítások módosításával az adott eszközre és böngészőre vonatkozóan.

IV. Az adatkezelés jogalapja

4.1. A jelen Tájékoztató II. fejezetében felsorolt személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában az Adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, saját vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából illetve üzletszerzési célból, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül kezelheti.

V. Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső szolgáltatók

5.1. A Felhasználó az Adatkezelő weboldalainak, illetve mobil vagy táblagép alkalmazásainak használatával hozzájárul az eszközéhez kapcsolódó információk jelen fejezetben felsorolt külső szolgáltató által történő hasznosításához.

5.2. A Szolgáltatás során a hirdetések kiszolgálását az Internet BillBoard a.s. biztosítja, amelynek szolgáltatásairól és adatkezeléséről a http://www.ibillboard.com/privacymanagement/ oldalon található további információ.

5.3. A Szolgáltatás során az AppNexus Inc. rendszere gyűjt adatokat a Felhasználókról, amelyek alkalmasak arra, hogy a böngészési előzmények alapján különböző profilokat alkosson értékesítési, üzletszerzési céllal, ugyanakkor a platform nem gyűjt a felhasználók közvetlen azonosításra használható adatot. Az AppNexus szolgáltatásairól és adatkezeléséről, valamint a beállítások módosításáról a https://appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy oldalon található további információ.

5.4. Az Adatkezelő a Google Inc. Google Analytics és Google AdSense szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el.

5.5. A Gemius Hungary Kft. az online forgalom- és közönségmérési szolgáltatása során cookie-t alkalmaz az internetező által használt böngésző beazonosítása, az új és visszatérő látogatók megkülönböztetése, és a látogatókra vonatkozó statisztikák készítése céljából. A Gemius adatkezelési gyakorlatának részleteiről, a kezelt adatok köréről és a Gemius által alkalmazott cookie megtiltásának módjáról a Gemius weboldala tartalmaz bővebb felvilágosítást: http://www.gemius.hu/adatvedelmi-iranyelvek.html.

5.6. A webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló partnerek a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából a cookie- k mellett web beacont és click taget (kattintási hivatkozás és mérő) alkalmaznak. A szolgáltatók által elhelyezett cookie-k is bármikor törölhetőek a Felhasználó készülékéről, a böngésző(k) megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig általában visszautasítható a cookie-k használata. A külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k beazonosítása az adott cookie-hoz kapcsolódó domain alapján történhet. A web beacon és a kattintásmérő eszközök visszautasítására nincs lehetőség. A cookie-król és azok kezeléséről az alábbi weboldal tartalmaz bővebb felvilágosítást:http://optout.aboutads.info/?c=2#!/.

VI. Egyéb külső szolgáltatók, hirdetők

6.1. Médiahirdetési-felület értékesítő egyes Szolgáltatásai során a megrendelőivel közvetlenül (hirdetők) ill. a hirdetők által megbízott közvetítőn keresztül (médiaügynökség) van kapcsolatban (továbbiakban együttesen: „Megrendelő”). A Szolgáltatás keretében közzétett hirdetések weboldalakon történő megjelenéséhez, a megjelenések teljesülésének méréséhez, megrendelőink is, Adatfeldolgozónak minősülő hirdetés- kiszolgáló partnerek külső szolgáltatásait veszik igénybe, továbbá az online hirdetések még hatékonyabb megtervezése és kiszolgálása érdekében más, külső szolgáltatók által biztosított technológiákat is használhatnak, amelyek során közvetlen azonosításra nem alkalmas, de személyes adatnak minősülő adatokat is gyűjthetnek. Ezen Adatfeldolgozó partnerek az alábbiak szerint működnek:

Adatfeldolgozó társaság neve Kezelt adatok megnevezése Adatkezelés célja Adatkezelés ideje/időszaka Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató elérhetősége Adatkezelési beállítások módosítása
Társaság1
Társaság2
Társaság3
Társaság4
Társaság5
Társaság6
Társaság7
Társaság8
Társaság9
Társaság10

6.2 Az automatizált módon működő hirdetési rendszereken keresztül a Médiahirdetési-felület értékesítő által értékesített weboldalakon reklámszolgáltatást igénybe vevő hirdetőkkel Médiahirdetési-felület értékesítőnek közvetlen kapcsolata nincs, mivel az automatizált hirdetésekhez szintén technológiai külső szolgáltatók (ún. SSP-k, amelyek szintén adatfeldolgozónak minősülnek) szolgáltatásait használjuk, amelyek az alábbiak szerint működnek:

Adatfeldolgozó társaság neve Kezelt adatok megnevezése Adatkezelés célja Adatkezelés ideje/időszaka Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató elérhetősége Adatkezelési beállítások módosítása
AppNexus
Adform
Google AdSense
Google AdX
iBillboard
Project Agora
Rubicon
Smartadserver
Taboola
Teads

6.3. Médiahirdetési-felület értékesítő a Szolgáltatásai során a megrendelők (hirdetők, médiaügynökségek vagy automatizált hirdetési rendszerek) által a felhasználókról gyűjtött bármely adat esetén azok adatkezelője a megrendelő, adatfeldolgozója pedig szintén a megrendelő vagy az általa megbízott cég, amely adatok kezelésére és feldolgozására az adatkezelő adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatója.

VII. A Tájékoztató módosítása

7.1 Médiahirdetési-felület értékesítő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalú döntésével bármikor módosítsa és azt az adaptivemedia.hu oldalon tegye közzé.

VIII. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel, panasszal kereshetők a Médiahirdetési-felület értékesítő munkatársai is az adatkezeles@adaptivemedia.hu címen.

8.2. Az Adatkezeléssel kapcsolatos kérdésekben a felügyeleti szerv a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: naih.hu).

8.3. A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatják a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

 

Budapest, 2018. május 25.