1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Drága mulatság a lótenyésztés, ezt Simicska Lajos is tudja.

Még mindig nem nyereséges Simicska Lajosnak a lótenyésztés, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök egykori szövetségesének egyetlen megmaradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. 2022-ben is veszteséggel zárt. A beszámolója szerint pedig növelni tudta a bevételét: 2021-ben 55,7 millió forintos forgalma volt a cégnek, ez 2022-ben 71,7 millió forintra ugrott. A kiadásai azonban jobban növekedtek, így a végeredmény 92,1 millió forintos veszteség lett.

Ez gyakorlatilag a szokásos ügymenet a Simicska-családban, ugyanis az elmúlt években is 60-80 millió forintos mínusz jött össze a gazdálkodásból. A cégben Simicska Lajos 49,7 százalékos tulajdonos, a felesége pedig 50,3 százalékos rész felett rendelkezik.

 A gazdálkodás rövid távú finanszírozása nem megfelelően biztosított

- olvasható a beszámolóban.

Aggódni azért nem kell a Fidesz egykori pénztárosáért, a néhai APEH volt elnökéért és a Közgép egykori tulajdonosáért, mert a saját tőke még mindig 1,3 milliárd forint a vállalkozásban. Ez a cég üzemelteti a Faunus Vendégházat is, de a fő profil az állattenyésztés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!