2p

Megemelték a bliccelés pótdíját, ugyanakkor Palkovics László elgondolkozott a 9 eurós bérlet bevezetésén a német minta alapján. Mit gondolnak erről a tömegközlekedők és az autósok? Ennek jártunk utána. 

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a bliccelés pótdíjának és egyes jegytípusok árának emelését. Eközben viszont Palkovics László, technológiai és ipari miniszter június 15-én azt nyilatkozta Berlinben, hogy a német kormány "bölcs döntéseket" hozott azzal, hogy korlátozta az üzemanyagok árát, és bevezette a kilenceurós bérlet intézményét, amely hatására nagyon sokan térnek át az autóhasználatról a közösségi közlekedésre.

Azt is hozzátette, hogy a megoldást a magyar kormány is megvizsgálja, és hamarosan döntést hoz az ügyben. 

Mi utánajártunk, mit gondolnak az emberek a növekvő pótdíjakról, többen váltanának-e 3600 forintos (9 eurós) bérletet, és ezért lemondanának-e az autóhasználatról. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!