<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megemelték a bliccelés pótdíját, ugyanakkor Palkovics László elgondolkozott a 9 eurós bérlet bevezetésén a német minta alapján. Mit gondolnak erről a tömegközlekedők és az autósok? Ennek jártunk utána. 

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a bliccelés pótdíjának és egyes jegytípusok árának emelését. Eközben viszont Palkovics László, technológiai és ipari miniszter június 15-én azt nyilatkozta Berlinben, hogy a német kormány "bölcs döntéseket" hozott azzal, hogy korlátozta az üzemanyagok árát, és bevezette a kilenceurós bérlet intézményét, amely hatására nagyon sokan térnek át az autóhasználatról a közösségi közlekedésre.

Azt is hozzátette, hogy a megoldást a magyar kormány is megvizsgálja, és hamarosan döntést hoz az ügyben. 

Mi utánajártunk, mit gondolnak az emberek a növekvő pótdíjakról, többen váltanának-e 3600 forintos (9 eurós) bérletet, és ezért lemondanának-e az autóhasználatról. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.