3p

Megihlette olvasóinkat Mészáros Lőrinc és társainak jachtozása. Lássuk csak!

Nincs az égvilágon semmi baj, ha valaki gazdag, erre irigynek lenni nem szép, de létező emberi tulajdonság. A gazdag ember pedig arra költi a vagyonát, amire akarja, persze azzal a feltétellel, ha másnak ezzel nem árt. Mint megtudtuk, Pesty Lászlótól Mészáros Lőrinc nem pusztán egy személy, egy gazdag ember, hanem jelenség: ez a „Lölő-jelenség”. Márpedig Pesty László a 24.hu-nak adott interjújában így nyilatkozott erről:

„Miért úgy épül ez a nemzeti tőke, hogy a NER-lovagok, a Lölő-jelenség absztrakt halmazának egyik-másik, vélt vagy valós arca, késsel-villával enni nem tudó, alany-állítmányt egyeztetni nem tudó tagja megaláz, kisemmiz tisztességes, igyekvő, tehetséges vállalkozókat?”

Ez viszont ártalmas: ártalmas ez a jelenség, mert ellentétes a természetes gazdasági folyamatokkal, a magalázás és kisemmizés pedig - ha igaz - egyes országokban bűncselekmény (nálunk is). Sőt, ez már annál is több, egy torz társadalmi és gazdasági képet jelenít meg, amelynek sehol a világon nincs jövője.

Pesty László, a Pesty Fekete Doboz egykori készítője, aki még manapság is lelkes híve a Fidesznek, ezen belül Orbán Viktornak, ott téved, hogy ezt nem lehet kimetszeni ebből a rendszerből, hiszen ez a rendszer lényege, azaz a nemzeti burzsoázia megteremtése maga a „Lölő-jelenség”.

Erről kérdeztük meg Budapesten az embereket: mi a véleményük a Mészáros család „puritán” olaszos nyaralásáról a Rose D’Or nevű luxusjachton. 

Bár a riport még egy héttel korábban készült, de még az elmúlt héten is a fenti videós anyagunkhoz született a legtöbb vélemény. Az egyik legnépszerűbb hozzászólás valójában egy kép volt, amit Levente nevű olvasónk osztott meg:

No komment. Fotó: Facebook
No komment. Fotó: Facebook

Az, hogy jól működik a kormánypropaganda, mi sem bizonyítja jobban, hogy számos olvasónk kiállt a milliárdos mellett, például Gábor:

"Oké hogy irigykedik rá mindenki, de azt elfelejti mindenki, hogy hány embernek ad munkát a sok cégével. Hány magyar család megélhetését biztosítja".

de hasonló véleménye volt Róbertnek is

"Kinek mi köze hozzá? Ezen nyámmog 80 százalék magyarság! Vegyen amit akar, az ő élete nem a másé!"

Aztán többen megtalálták a történetben meghúzódó Gyurcsány szálat, mint pl. Valéria:

Gyurcsány fiókát kéne bemutatni ! Vajon ő megdolgozott! Amerikába' a sok luxus villájáért.
Na, ő miből vette?
 Gyurcsány a vállalatát. Csaló banda! Erről kéne beszélni.

A legtöbb olvasónk igencsak fel volt háborodva a „Lölő-jelenség”-en:

Zoltán:

"Becsületesen senkinek nem lehet 30 milliárdos jachtja" Ez így nem igaz!!! DE EBBEN AZ ESETBEN IGAZ ! EZ A SZEMÉLY ÉS KÖRNYEZETE BŰNŐZŐ, NEM KÜLÖNBŐZŐK EGYETLEN MÁS BŰNŐZŐTŐL SEM !

Attila:
"A Magyarok keményen megdolgoztak azért, hogy így éljen."

Julius:
"Azért tudják megcsinálni, mert ilyen birkák az emberek!"

Tamás:
"És mindig van egy agyatlan 1bites fideszes, aki remegve a dühtől, hogy az aljas senkiháziak támadják a drága aranyos fideszes szupermilliárdos kedves embereket, elkezdik pocskondiázni a normális életet élő és gondolkodó embereket!"

Ilona véleménye:
"Becsületes úton biztos nem, egy percet sem dolgozott érte. Kár, hogy nem engem kérdeztek meg."

János:
"Már szegény nagyanyám is megmondta, hogy 'jól kell tudni spórolni!" Csak azt a kis keveset kell beosztani. Így 1200 év alatt szinte bárkinek lehet ilyen jachtja, mint ez a 40 milliárd ellopott közpénzből vásárolt!"

Mária:
"Minden becsületes magyar dolgozónak lehet ilyen szép jachtja, csak dolgozzon ezer évig."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!