2011. június 22. 08:10

11 százalékkal zuhant a mai amszterdami kereskedésben a holland Philips árfolyama miután a társaság profitfigyelmeztetést adott ki.

A figyelmeztetést a fényforrás és a fogyasztói elektronikai üzletágba sorolt termékei iránti csökkenő kereslet miatt adta ki a vállalat.

A közlemény szerint a világ legnagyobb világítástechnikai, és Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai csoportja hamarosan költségcsökkentési programot fog bejelenteni.

A Magyarországon is érdekelt holland óriásvállalat arra számít, hogy az április-június közötti időszakban az alsó szinthez közelítő egyszámjegyű csökkenés várható a fogyasztói elektronikai üzletágban. A fényforrás gyártásban ugyancsak az alacsony szinthez közelítő egyszámjegyű növekedés várható.

Az adózás előtti eredmény várhatóan 50 millió euró lesz a második negyedévben az elektronikai üzletágban, és 85 millió a fényforrás gyártásban, ami mindkét esetben lényegesen kevesebb az első negyedévinél és a tavalyinál.

mfor.hu/MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!