2011. június 22. 08:10

11 százalékkal zuhant a mai amszterdami kereskedésben a holland Philips árfolyama miután a társaság profitfigyelmeztetést adott ki.

A figyelmeztetést a fényforrás és a fogyasztói elektronikai üzletágba sorolt termékei iránti csökkenő kereslet miatt adta ki a vállalat.

A közlemény szerint a világ legnagyobb világítástechnikai, és Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai csoportja hamarosan költségcsökkentési programot fog bejelenteni.

A Magyarországon is érdekelt holland óriásvállalat arra számít, hogy az április-június közötti időszakban az alsó szinthez közelítő egyszámjegyű csökkenés várható a fogyasztói elektronikai üzletágban. A fényforrás gyártásban ugyancsak az alacsony szinthez közelítő egyszámjegyű növekedés várható.

Az adózás előtti eredmény várhatóan 50 millió euró lesz a második negyedévben az elektronikai üzletágban, és 85 millió a fényforrás gyártásban, ami mindkét esetben lényegesen kevesebb az első negyedévinél és a tavalyinál.

mfor.hu/MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.