2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Jelentősen, 12 százalékkal csökkent tavalyhoz képest a Citigroup nyeresége a második negyedévben, azonban a közölt szám így is felülmúlta az előzetes várakozásokat. A bejelentés után az amerikai nagybank részvényei optimista hangulatban várják a nyitást a Wall Streeten.

2,9 milliárd dolláros profitról számolt be a második negyedévet illetően a Citigroup, ez lényegében megegyezett az előző negyedév adatával, és magasabb volt az előzetes elemzői várakozásnál. A bank bevételei 9,7 százalékkal estek vissza az egy évvel korábbi szinthez képest, így 18,6 milliárd dollárt tettek ki. Ez az előző negyedévekhez képest is csökkenést jelentett, ugyanis a Citi adósságának átértékeléséből származó 219 millió dolláros bevétel jelentősen elmaradt az előző időszakok hasonló veszteségeitől.

Vikram Pandit, a Cirigroup elnök-vezérigazgatója erősnek minősítette a második negyedévet, az egyes üzletágak eltérő teljesítményét emelte ki. Elmondása szerint a cég kiadásai csökkentek, és a költséglefaragás a következő időszakban is folytatódni fog. A teljes hitelállomány egy százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest, június végén 655 milliárd dollárt tett ki.

Az eredmények nyilvánosságra hozatala után a nyitás előtti kereskedésben felfelé indultak a Citi-részvények, a 27,24 dolláros árfolyam 2,21 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki zárószintnél.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!