2011. július 27. 09:19

A francia autógyártó szerdán adott tájékoztatást az első féléves eredményeiről, melyből kiderül, hogy a nyereségük 19 százalékkal 806 millió euróra emelkedett. Ugyanakkor a költségek jelentős mértékű növekedését vizionálja a Peugeot.

A profit ugrásszerű emelkedése a francia kormánytól felvett kölcsön előtörlesztését követő alacsony finanszírozási költségeknek köszönhető. Eközben a bevételek 9,7 százalékkal 31,14 milliárd euróra ugrottak. Ehhez hozzájárultak az új modellek bevezetései, valamint az Európán kívüli piacok nyereségei. Az üzemi eredmény 1,8 százalékos, 1,16 milliárd euróra történő növekedése visszafogottnak tekinthető. A mérsékelt emelkedés oka a japán szökőár, és az ennek következtében kialakuló ellátási zavarok.

2011-ben a tavalyinál magasabb profit elérését nehezítik az év második felében emelkedő nyersanyagárak és a japán katasztrófa hatásai, melyek megközelítőleg 300 millió euróval több költséget generálhatnak. A költségek ilyen mértékű emelkedése meglepte a piacot, a vállalat részvényeinek ára 8 százalékos zuhanásban áll.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.