2011. július 27. 09:19

A francia autógyártó szerdán adott tájékoztatást az első féléves eredményeiről, melyből kiderül, hogy a nyereségük 19 százalékkal 806 millió euróra emelkedett. Ugyanakkor a költségek jelentős mértékű növekedését vizionálja a Peugeot.

A profit ugrásszerű emelkedése a francia kormánytól felvett kölcsön előtörlesztését követő alacsony finanszírozási költségeknek köszönhető. Eközben a bevételek 9,7 százalékkal 31,14 milliárd euróra ugrottak. Ehhez hozzájárultak az új modellek bevezetései, valamint az Európán kívüli piacok nyereségei. Az üzemi eredmény 1,8 százalékos, 1,16 milliárd euróra történő növekedése visszafogottnak tekinthető. A mérsékelt emelkedés oka a japán szökőár, és az ennek következtében kialakuló ellátási zavarok.

2011-ben a tavalyinál magasabb profit elérését nehezítik az év második felében emelkedő nyersanyagárak és a japán katasztrófa hatásai, melyek megközelítőleg 300 millió euróval több költséget generálhatnak. A költségek ilyen mértékű emelkedése meglepte a piacot, a vállalat részvényeinek ára 8 százalékos zuhanásban áll.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.