<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Az orosz pénzügyminiszter szerint jövőre is csökken a kőolaj iránti kereslet, miközben nő a kínálat, így lesz olyan időszak, amikor az energiahordozó hordónkénti ára 30 dollár alatt áll majd.

Anton Sziluanov emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idén már negyedszer rontotta a globális gazdaságnövekedéssel kapcsolatos előrejelzését. Ennek alapján arra lehet következtetni, hogy mérséklődik a kőolaj iránti kereslet, ami miatt viszont csökken az energiahordozó ára. Az orosz pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy jelenleg is jelentős a túlkínálat kőolajból és jövőre Irán is belép a piacra napi 1-1,5 millió hordóval.

Emlékeztetett arra, hogy a jövő évi orosz  költségvetés kidolgozásakor hordónként 50 dolláros olajárat vettek alapul. A kőolaj ára jelenleg 36-37 dollár. Az olajpiacon  várhatóan jövőre is folytatódó kedvezőtlen folyamatok miatt a pénzügyminiszter azzal számol, hogy vissza kell majd fogni a jövő évi költségvetés kiadási oldalát, részleteket azonban nem közölt erről.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.