<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Zsinórban negyedszer kellett veszteséggel zárnia az évet a japán elektronikai óriásnak, ez pedig komoly zuhanást váltott ki a részvények piacán. 1980 óta nem volt ilyen olcsó a papír, pedig az idei évre már nyereséget vár a társaság.

456,66 milliárd jenes veszteséget ért el a március végén zárult üzleti évében a Sony, ez zsinórban a negyedik veszteséges éve volt - jelentette be a cég pénteken. A cég azt is közölte, hogy tavaly a japán cunami és a thaiföldi földrengések jelentősen sújtották a szektort, idén viszont arra számítanak, hogy visszakapaszkodhatnak. Január és március között a Sony 255,21 milliárd jenes veszteséget szenvedett el az előző év hasonló időszakának 388,8 milliárd jenes mínusza után.

A jelenlegi üzleti évben a cég vezetése 30 milliárd jenes profitra számít, vagyis négy év után talán újra nyereséges lehet a vállalat. A működési eredményt 180 milliárd jenre várja a cég, míg az árbevétel az előrejelzésük szerint 14 százalékkal 7400 milliárd jenre emelkedhet.

A bejelentéseket negatívan fogadta a piac, a Sony papírjai 6,4 százalékos zuhanással zártak a tokiói tőzsdén 1,135 jennel. Ezzel egy komoly történelmi csúcs dőlt meg, hiszen legutóbb 1980-ban volt 1,144 jen az árfolyam, azóta folyamatosan efelett álltak a papírok. A befektetők azért értékelték negatívan a bejelentést, mert a Bloomberg által megkérdezett elemzők például az idén 61,4 milliárd jenes profitot várnak, vagyis kétszeresét, mint a Sony menedzsmentje.

mfor.hu