2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

32 százalékkal csökkent a harmadik legnagyobb amerikai bank, a Citigroup nyeresége az idei első negyedévben. Elemzők minimálisan nagyobb visszaesést vártak.

A bank nettó profitja 3 milliárd dollár lett, ami részvényenként 10 centet jelent. Tavaly ilyenkor a nyereség még 4,43 milliárd dollárt, illetve 15 centet tett ki. A Blommberg által előzetesen megkérdezett 21 elemző 9 centes nyereséget várt.

A vártnál valamivel jobb eredmény a kisebb tartalékolásnak és a lakossági üzletág jobb eredményének köszönhető. A hitelállomány javult, a bedőléssel fenyegető hitelekre 3,18 milliárd dollárt kellett tartalékolni, az előző évi 8,62 milliárd dollár és az előző negyedévi 4,84 milliárd dollár után. A bevétel azonban a várakozásokat meghaladó mértékben, 22 százalékkal csökkent, 19,73 milliárd dollárra.

A bank a 2008-as és 2009-es 29,3 milliárd dollár veszteséget hozó időszak után immár az ötödik nyereséges negyedévéről ad számot. A pénzügyi krízis elmúlását jelzi, hogy a bank májusban részvényenként 1 cent osztalék kifizetésére kapott engedélyt az amerikai hatóságoktól.

A Citigroup egyébként a pénzügyi válságot és a recessziót leginkább megszenvedő amerikai nagybankok közé tartozik, az összeomlást csak egy közpénzből finanszírozott 45 milliárd dolláros tőkeinjekcióval sikerült elkerülnie.

Elemzők az év hátralévő részére további 9,85 milliárdos profitot várnak a Citigrouptól.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!