TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 30. 14:04

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajvállalat 37 százalékkal növelte adózott eredményét az idei harmadik negyedévben, részben a nyersolaj árának az emelkedésére.

A cég keddi közleménye szerint az adózott eredmény 2,8 milliárd dollárra nőtt a július-szeptember közötti három hónapban az egy évvel korábbi 2 milliárd dollárról. A szakértők kisebb, 2,11 milliárd dolláros profitot vártak.

A Lukoil bevétele 21 százalékkal 26,52 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 21,94 milliárd dollárról. Az idei harmadik negyedévi átlagos olajár 77 dollár volt hordónként, ez harmadával haladja meg az egy évvel korábbit.

A második legnagyobb orosz olajipari cégnél a kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség, vagyis az EBITDA-mutató 23 százalékkal 4,55 milliárd dollárra emelkedett.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.