2010. november 30. 14:04

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajvállalat 37 százalékkal növelte adózott eredményét az idei harmadik negyedévben, részben a nyersolaj árának az emelkedésére.

A cég keddi közleménye szerint az adózott eredmény 2,8 milliárd dollárra nőtt a július-szeptember közötti három hónapban az egy évvel korábbi 2 milliárd dollárról. A szakértők kisebb, 2,11 milliárd dolláros profitot vártak.

A Lukoil bevétele 21 százalékkal 26,52 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 21,94 milliárd dollárról. Az idei harmadik negyedévi átlagos olajár 77 dollár volt hordónként, ez harmadával haladja meg az egy évvel korábbit.

A második legnagyobb orosz olajipari cégnél a kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség, vagyis az EBITDA-mutató 23 százalékkal 4,55 milliárd dollárra emelkedett.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.