<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Több mint négyéves tetőpontjára emelkedett az ukrán CDS-felár, vagyis az államcsőd esetére kötött biztosítási csereügyletek (credit default swap, CDS) középárfolyama. Ez azt jelenti, hogy a befektetők szerint megnőtt az ukrán államcsőd veszélye.

A CDS-árazás meredeken, a keddi 1271 bázispontos záró értékről 89 ponttal, 1360 pontig emelkedett szerda délelőtt.

Ez azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió dollár névértékű ötéves ukrán államkötvényre már több mint évi 1,3 millió dolláros középárfolyamon kínálnak határidős törlesztéskockázat-biztosítási szerződéseket a londoni piacon.

A tízéves ukrán dollárkötvény hozama a keddi záró értékhez képest 22 bázisponttal, 11,1 százalékra emelkedett, és ötéves mélypontra, 8,97-ig gyengült az ukrán fizetőeszköz, a hrivnya a dollárral szemben.

A mutatók azután kezdtek hirtelen meredeken romlani, hogy kiderült: a keddi volt a legvéresebb nap a független Ukrajna történetében. Az ukrán egészségügyi minisztérium közölte: legalább 25-en életüket vesztették, és több százan megsebesültek Kijevben a kormányellenes tüntetők és a rendvédelmi szervek közötti összecsapásokban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.