2010. december 13. 14:43

A Magyar Telekom Igazgatósága a most rendelkezésre álló információi alapján kijelentette, hogy jelenlegi tervei szerint osztalékjavaslata a 2010. évi eredmény után 50 forint lesz minden 100 forint névértékű törzsrészvény után - közölte a cég hétfői közleményében.

A javasolt, részvényenként 50 forintos osztalék összhangban van a Társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani. Ezen túlmenően ez az osztalékszint figyelembe veszi a magyar távközlési szektorra kivetett különadó hatását.

A fenti javaslat az Igazgatóság által a későbbiekben a Közgyűlés részére előterjesztendő hivatalos osztalékjavaslat függvényében változhat. A hivatalos osztalékjavaslatot az Igazgatóság megfelelő időben fogja előterjeszteni, amikor az összes szükséges információ rendelkezésre áll, és valamennyi előfeltétel teljesül.

A Magyar Telekom várhatóan 2011. április 12-én tartja 2011. évi Éves Rendes Közgyűlését. A 2010. évi eredmény után osztalék csak a 2011. évi Éves Rendes Közgyűlés után, a Közgyűlésen hozott határozat függvényében kerülhet kifizetésre.

A cég az utóbbi években rendre 74 forint osztalékot fizetett, azonban a válságadók hatására már korábban utaltak rá, hogy hozzá kell majd nyúlni ehhez is.

"Mindazonáltal még így is 10 százalék körüli osztalékhozammal forognak a részvények, így a bizonytalanság csökkenésével párhuzamosan fellélegzést várunk a Telekom árfolyamában, amely akár az 580 forintos szintekre is röpítheti a távközlési társaság papírjait. Természetesen bármilyen makrogazdasági momentum vagy kötvénypiaci hozamemelkedés ronthat a társaság megítélésén, az elmúlt hetek árfolyam-eróziójában azonban mindenképpen fordulatra számítunk ezt követően" - kommentálták a hírt az Equilor elemzői.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.