2010. december 13. 14:43

A Magyar Telekom Igazgatósága a most rendelkezésre álló információi alapján kijelentette, hogy jelenlegi tervei szerint osztalékjavaslata a 2010. évi eredmény után 50 forint lesz minden 100 forint névértékű törzsrészvény után - közölte a cég hétfői közleményében.

A javasolt, részvényenként 50 forintos osztalék összhangban van a Társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani. Ezen túlmenően ez az osztalékszint figyelembe veszi a magyar távközlési szektorra kivetett különadó hatását.

A fenti javaslat az Igazgatóság által a későbbiekben a Közgyűlés részére előterjesztendő hivatalos osztalékjavaslat függvényében változhat. A hivatalos osztalékjavaslatot az Igazgatóság megfelelő időben fogja előterjeszteni, amikor az összes szükséges információ rendelkezésre áll, és valamennyi előfeltétel teljesül.

A Magyar Telekom várhatóan 2011. április 12-én tartja 2011. évi Éves Rendes Közgyűlését. A 2010. évi eredmény után osztalék csak a 2011. évi Éves Rendes Közgyűlés után, a Közgyűlésen hozott határozat függvényében kerülhet kifizetésre.

A cég az utóbbi években rendre 74 forint osztalékot fizetett, azonban a válságadók hatására már korábban utaltak rá, hogy hozzá kell majd nyúlni ehhez is.

"Mindazonáltal még így is 10 százalék körüli osztalékhozammal forognak a részvények, így a bizonytalanság csökkenésével párhuzamosan fellélegzést várunk a Telekom árfolyamában, amely akár az 580 forintos szintekre is röpítheti a távközlési társaság papírjait. Természetesen bármilyen makrogazdasági momentum vagy kötvénypiaci hozamemelkedés ronthat a társaság megítélésén, az elmúlt hetek árfolyam-eróziójában azonban mindenképpen fordulatra számítunk ezt követően" - kommentálták a hírt az Equilor elemzői.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.