2009. március 27. 12:19

A Richter menedzsmentje 590 forintos osztalék fizetését fogja javasolni a közgyűlésnek - derült ki pénteken, amikor azt is nyilvánosságra hozták, hogy április 28-án lesz a cég éves közgyűlése. Tavaly 450 forintos osztalékot fizetett a gyógyszercég, így ha most elfogadják a vezetőség javaslatát, akkor örülhetnek a részvényesek.

Pénteken hozta nyilvánosságra a Richter-menedzsment, hogy részvényenként 590 forintos osztalék kifizetését fogja javasolni az április 28-án tartandó közgyűlésen. A cég tavaly 450 forintot fizetett részvényenként.

"Az Igazgatóság a 2008. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre 59 százalék, azaz 590 forint osztalék megállapítását és kifizetését, ezen túlmenően az Igazgatóság a fennmaradó adózott eredményt javasolja az eredménytartalékba helyezni" - olvasható a Richter pénteken megjelent közgyűlési meghívójában. A javaslatról április 28-án a közgyűlés dönt majd.


A bejelentést követően kora délután 26 700 forintot értek a Richter-papírok a Budapesti Értéktőzsdén, ez 2,38 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróárfolyamuknál.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.