2009. március 27. 12:19

A Richter menedzsmentje 590 forintos osztalék fizetését fogja javasolni a közgyűlésnek - derült ki pénteken, amikor azt is nyilvánosságra hozták, hogy április 28-án lesz a cég éves közgyűlése. Tavaly 450 forintos osztalékot fizetett a gyógyszercég, így ha most elfogadják a vezetőség javaslatát, akkor örülhetnek a részvényesek.

Pénteken hozta nyilvánosságra a Richter-menedzsment, hogy részvényenként 590 forintos osztalék kifizetését fogja javasolni az április 28-án tartandó közgyűlésen. A cég tavaly 450 forintot fizetett részvényenként.

"Az Igazgatóság a 2008. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre 59 százalék, azaz 590 forint osztalék megállapítását és kifizetését, ezen túlmenően az Igazgatóság a fennmaradó adózott eredményt javasolja az eredménytartalékba helyezni" - olvasható a Richter pénteken megjelent közgyűlési meghívójában. A javaslatról április 28-án a közgyűlés dönt majd.


A bejelentést követően kora délután 26 700 forintot értek a Richter-papírok a Budapesti Értéktőzsdén, ez 2,38 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróárfolyamuknál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.