2007. június 27. 06:49

Nem cicóztak, zsákoltak. 150 milliárd forintot "vert el" a cég egy nap alatt.

A Mol közleménye a Bét oldalán:
A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. június 22-én tett bejelentése alapján, 2007. június 26-án 5.000.000 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az ING Bank Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 29.974 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 8.331.127 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.

A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. június 26-án szerződést kötött az OTP Bank Nyrt-vel mely értelében az OTP Bank Nyrt, mint befektetési szolgáltató az ING Bank Zrt. mellett részt vesz a MOL 2007. június 22-én meghirdetett sajátrészvény vásárlási programjában.


A kérdés már csak az, hogy immár 25 százalék feletti kontroll mellett a "maradék" kb. 3 millió darabot is megveszik, vagy kicsit hagyják visszábbesni az árat, és csak lentebb állnak be.
A portfolio.hu által megkérdezett elemzők szerint ha a Mol saját vételek leállnak, akkor az árfolyam 10-15 százalékot eshet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.