2007. október 15. 06:39

Pénteken ismét emelkedtek a részvényárak Amerikában. A DOW 0,56 százalékkal magasabban 14093 ponton fejezte be a hetet.

Pénteken ismét emelkedtek a részvényárak Amerikában. A DOW 0,56 százalékkal magasabban 14093 ponton fejezte be a hetet.

A Nasdaq kompenzálva a csütörtöki jelentősebb visszaesést, 1,5 százalékkal magasabban 2804 ponton zárt. A befeketetők a pénteki vegyes makro adatokból ismét a pozitívabbakat olvasták ki, így a piacon általános volt az emelkedés.

Ázsiában is minden börze pluszban tartózkodik, ugyanakkor kiemelkedik a két kínai valamint az indiai index, amely jelentősebb pluszban van. Sanghaj a délutáni kereskedésben rövid időre átlépte a 6000 pontos szintet is, de Hang Seng is erősen közeledik a 30 000-es határhoz, miközben Bombey ma 2,2 százalékos emelkedéssel már csak 1200 pontra van a 20 000 ponttól. A Shanghai Composite egyébként szeptember 28-án, vagyis circa két hete lépte át az 5500 pontot, miközben 1 hétig zárva tartott október elején.

A kínai piacokat segíti, hogy a kínai külkereskedelmi többlet 56 százalékkal nőtt egy év alatt és 23,9 milliárd dollárra ugrott szeptemberben. A kereskedelmi többlet tavaly ilyenkor még csak 15,3 milliárd dollárt tett ki. A növekedés jelentősen meghaladta a 21,6 milliárd dolláros várakozást.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.